Widrikssons lanserar digital leveransportal för last mile distribution
Hem E-HANDEL Widrikssons lanserar digital leveransportal för last mile distribution

Widrikssons lanserar digital leveransportal för last mile distribution

Publicerat av: Redaktionen

Widrikssons kunder får möjlighet att följa sina leveranser i realtid via en digital leveransportal som släpps idag.

Widrikssons lanserar digital leveransportal för last mile distribution 1

Leveransportalen visar hur många stopp det är kvar innan fordonet beräknas anlända till leveransadressen samt namn och bild på föraren.

Leveransportalen är framtagen för last-mile-distribution i städer och ger både kunder och mottagare bättre överblick och kontroll över varje leverans.

Genom leveransportalen får varumottagaren ett sms på leveransdagen som bekräftar att ordern lastats samt beräknad tid för leverans. Mottagaren kan därefter följa sin order i detalj via en interaktiv karta med användarens angivna leveransadress samt var Widrikssons fordon befinner sig. Applikationen visar även hur många stopp det är kvar innan fordonet beräknas anlända till leveransadressen samt namn och bild på föraren.

– Detta är något som vi vet att många konsumenter och företag som väntar på leveranser, efterfrågar och uppskattar, säger Johan Nyblom, VD på Widrikssons. Att följa fordonet skapar en trygghet i att leveransen är på väg samt gör det lättare att planera sitt övriga liv eller verksamhet i stället för att vänta på en varuleverans.

Leveransportalen är framtagen i samarbete med Star Republic, experter inom e-handel och har utvecklat en mängd smarta digitala lösningar.

– Tillsammans med Widrikssons har vi tagit fram en lösning som ökar kundnöjdheten och förstärker köpupplevelsen i flera led, säger Daniel Miari, Head of Strategy på Star Republic. Systemet är enkelt att integrera med andra system såsom e-handelssystem eller andra transportsystem men fungerar också att köra stand alone.

Leveransportalen finns färdigutvecklad under april och beräknas nå konsumentmarknaden senare under våren. Portalen kommer att göras tillgänglig för alla med behov oavsett val av transportör. Fristående åkerier, e-handlare eller andra aktörer som vill förbättra upplevelsen för sina kunder kan enkelt använda sig av tjänsten i sin verksamhet. Applikationen är även förberedd för att snabbt kunna addera nya smarta funktioner i snabb takt allteftersom fler tjänster efterfrågas.

– Widrikssons har lång erfarenhet av hållbara transporter i storstäder, säger Johan Nyblom, VD på Widrikssons. Att addera nya digitala tjänster där vi drar nytta av våra erfarenheter är ett naturligt steg i utvecklingen av vårt erbjudande.

Relaterade Artiklar