Hem NYHETER Wallenstams bostadshyresgäster återvinner 5 000 kilo textilier

Wallenstams bostadshyresgäster återvinner 5 000 kilo textilier

Publicerat av: Redaktionen

I anslutning till några av Wallenstams bostadsfastigheter i Majorna och Kvillebäcken i Göteborg har hyresgäster, tillsammans med andra närboende, under tre månader samlat ihop nästan 5 000 kilo textilier.

Wallenstams bostadshyresgäster återvinner 5 000 kilo textilier 2

​I anslutning till några av Wallenstams bostadsfastigheter i Majorna och Kvillebäcken i Göteborg har hyresgäster, tillsammans med andra närboende, under tre månader samlat ihop nästan 5 000 kilo textilier.

Genom samarbetet med Human Bridge, har insamlingskärl för kläder, skor och hemtextilier placerats ut på sammanlagt sex olika adresser. En insats som bidragit till både ökad återvinning och hjälp till behövande.

Human Bridge stöttar sjukhus, kliniker och organisationer världen över med sjukvårdsutrustning och handikappmaterial.

Den största delen av de textilier som Human Bridge samlar in via insamlingskärl säljs till sorteringsbolag i Europa. En del sorteras i Sverige, av detta går lämpliga textilier till försäljning second hand butiker eller till humanitära insatser. Oavsett vilken väg det insamlade materialet tar finansierar det biståndsinsatser främst i Afrika, Östeuropa och Mellanöstern.

– Hållbarhet och återvinning är en viktig del i vårt dagliga arbete. Vårt samarbete med Human Bridge är ett sätt för oss att både bidra till en ökad medvetenhet i frågan i och runt våra fastigheter. Både när det gäller hållbarhet och återvinning men även hjälp till behövande, säger Jonny Friberg, förvaltningschef i Göteborg.

Relaterade Artiklar