Wahoo förlänger samarbetet med Svenska Cykelförbundets grengrupp E-cycling och förblir officiell partner inför den kommande inomhussäsongen
Hem GAMINGE-SPORT Wahoo förlänger samarbetet med Svenska Cykelförbundets grengrupp E-cycling och består officiell partner inför den kommande inomhussäsongen

Wahoo förlänger samarbetet med Svenska Cykelförbundets grengrupp E-cycling och består officiell partner inför den kommande inomhussäsongen

Publicerat av: Redaktionen

Wahoo, med världsledande produkter inom smarta trainers, gps-cykeldatorer, gps-klockor och sensorer, har varit en drivande partner till grengruppen och förbundets satsning på e-cycling.

Med relevanta produkter, kompetens och erfarenhet har parterna samarbetat för att tillsammans bygga sporten vidare och öka antalet utövare.

“Det känns väldigt bra att ha med oss en partner som Wahoo, säger Conny Björnehall ordförande E-cycling hos Svenska Cykelförbundet. De tillför mycket kompetens kring utvecklingen av sporten och har en fantastisk produktkunskap. Vi är också positiva till det nätverk man har genom sina butiker och återförsäljare. Det ger en möjlighet att locka fler att våga prova på E-cycling och utveckla vår sport ytterligare, säger Björnehall.

Partnerskapet innefattar bland annat ett nära samarbete med grengruppens satsning på serien SWE-Cup. SWE-Cup är den största helsvenska tävlingen på plattformen Zwift. Den lockar ca 700 deltagare per lopp och ca 2500 personer som tittar på loppen via SCFs sändningar.

“Vi vill erbjuda en upplevelse utöver det vanliga och inför detta år så kommer vi krydda eventen ytterligare men en rad spännande saker. Tyvärr kan vi inte avslöja allt redan nu men det kommer att bli grymt” avslutar Björnehall.

Wahoo kommer med sin expertis jobba för att förbättra kvalitén kring alla event och skapa en engagerande serie för alla typer av cyklister, från nybörjare till elit.

“Vi ser fram emot att fortsätta arbetet kring utvecklingen av e-cycling, säger Caroline Young Marketing Lead Wahoo hos RLVNT Distribution. Vi ser att det finns ett fortsatt stort intresse och nu vill vi tillsammans med förbundet paketera det på ett engagerande sätt och skapa en innovativ träning och tävlingsform. Wahoo erbjuder de bästa produkterna på marknaden för e-cycling och med förbundets kunniga grengrupp kommer vi kunna skapa unika event, både virtuellt och fysiskt. E-cycling är roligt, utmanade och innovativt och vi ser att det här segmentet har mycket spännande att bjuda på framöver, avslutar Young.

Partnerskapet innebär också att Wahoo är delaktiga i flera andra projekt för att utveckla sporten e-cycling vidare och öka antalet utövare. Ett av dessa projekt innebär att introducera och utbilda cyklister av olika nivåer kring e-cycling, dess olika plattformar, produkter och regler.

Relaterade Artiklar