VWCV får klartecken för att fortsätta utveckla självkörande funktioner och mobilitetstjänster
Hem NYHETER VWCV får klartecken för att fortsätta utveckla självkörande funktioner och mobilitetstjänster

VWCV får klartecken för att fortsätta utveckla självkörande funktioner och mobilitetstjänster

Publicerat av: Redaktionen

Volkswagen Transportbilar (VWCV) avancerar utvecklandet och implementationen av självkörande teknik för Volkswagen Group, där den elektriska ID.

VWCV får klartecken för att fortsätta utveckla självkörande funktioner och mobilitetstjänster

Elektriska ID. BUZZ ska bli det första självkörande fordonet från Volkswagen Group.

BUZZ är tänkt att bli den första självkörande bilen från gruppen.

”Med beslut från styrgruppen för utvecklingsprogrammet av självkörande funktioner inom Volkswagen AG, stakar vi ut riktningen för framtidens mobilitet. Självkörande elektriska fordon kommer att bli en viktig del i urban mobilitet och trafiksäkerhet. Våra fordon är det logiska valet att först utrusta med dessa system”, förklarar Carsten Intra, CEO för Volkswagen Transportbilar, efter styrgruppsmötet på Volkswagen Group den 26 februari.

Introduktionen av autonoma självkörande funktioner till 2025 förbereds hos Volkswagen Transportbilar. Christian Senger, Head of Autonomous Driving: ”I år kommer vi för första gången att utföra fältprov i Tyskland med självkörningssystemet från Argo AI i en version av den framtida ID. BUZZ från Volkswagen Transportbilar. Målet är att utveckla en smart upphämtande samåkningsstjänst, likt MOIA. I mitten av detta årtionde kommer man i utvalda städer att ha möjlighet att ta sig runt i självkörande fordon.”

Som en del av samarbetet mellan Ford Motor Company och Volkswagen Transportbilar har båda bolagen gjort en lika stor investering i Argo AI, ett företag som har specialiserat sig på mjukvara för självkörande teknik. Målet är att snabbt få fram ett system för autonom körning. I tillägg till investeringen på en miljard US dollar, har Volkswagen också inkorporerat sitt egna dotterbolag AID (Autonomous Intelligent Driving) i Argo AI.

När budgeten nu blivit godkänd av styrgruppen kan Volkswagen Transportbilar ta ett nästa betydande steg mot framtidens autonoma mobilitet. Märket är ansvarig för utvecklandet av helt självkörande system och det kommersiella användandet av dessa system i urbana miljöer. Volkswagen Transportbilar kommer utveckla och bygga SPV (Special Purpose Vehicles), som till exempel robo-taxis och minibussar.

Utöver investeringarna i Argo AI gör Volkswagen Group miljardinvesteringar i projektet Car.Software Organisation som utvecklar, parallellt och oberoende av Argo AI, assistans- och självkörningssystem upp till nivå 4 för alla märken inom gruppen.

Volkswagen Transportbilar utvecklar de fordon där Argos självkörande system kommer att användas. Dessa fordon baseras på den helt elektiska ID. BUZZ som har sin världspremiär under nästa år. Utvecklandet kör redan i full fart, både med att elektrifiera den ikoniska folkabussen och att förse den med de banbrytande självkörande funktionerna.

Relaterade Artiklar