Viaplay och CANAL+ Polska ingår stort polskt distributionsavtal
Hem LEVERANTÖRER Viaplay och CANAL+ Polska ingår stort polskt distributionsavtal i Polen

Viaplay och CANAL+ Polska ingår stort polskt distributionsavtal i Polen

Publicerat av: Redaktionen

Viaplay Group och den ledande polska betal-TV-leverantören CANAL+ Polska har ingått ett direct-to-home (DTH)-distributionsavtal i Polen vilket gör streamingtjänsten Viaplay tillgänglig för CANAL+ Polskas premium DTH-abonnenter i hela landet.

Avtalet ger även CANAL+ Polska rättigheterna att under de kommande tre säsongerna visa utvalda Premier League-matcher.

Matcherna blir tillgängliga på CANAL+ Polskas kanaler från början av augusti, när Premier League-säsongen sparkar igång.

Direktabonnenter av CANAL+ Polskas DTH-premiumpaket kommer att få tillgång till Viaplays unika kombination av direktsänd sport, Viaplay Originals, Hollywoodfilmer och -serier, samt barninnehåll. Erbjudandet rullas gradvis ut med start i höst och kunder får ytterligare information under de kommande veckorna.

Från och med augusti blir två direktsända Premier League-toppmatcher tillgängliga per omgång på CANAL+ kanaler för de kommande tre säsongerna. Alla matcher under Premier League-säsongen, som innefattar 38 omgångar med 10 matcher per omgång, kommer att sändas på Viaplay. I sin tur ger CANAL+ Polska Viaplay Group rättigheterna att sända upp till två direktsända matcher per omgång från den populära polska speedway-ligan eWinner I Liga Żużlowa i Polen. Dessa speedway-matcher förblir även tillgängliga på CANAL+ kanaler och tjänster.

Kim Poder, Viaplay Group Chief Commercial Officer: “Polen är en nyckelmarknad för Viaplay och vi vill att så många tittare som möjligt ska prova vår unika tjänst själva. Det här långsiktiga avtalet med en av Polens största betal-TV-leverantörer kommer att expandera vår räckvidd på den polska marknaden under de kommande åren, och är därför ett viktigt steg mot att förverkliga våra höga ambitioner. Avtalet tar även vår Premier League-bevakning till en ännu större publik samt visar upp kvaliteten på våra sportsändningar till supportrar i hela Polen.”

Viaplay och CANAL+ Polska ingår stort polskt distributionsavtal

Kim Poder Chief Commercial Officer Viaplay Group

Edyta Sadowska, CANAL+ Polska CEO and General Director: “När den nya Premier League-säsongen börjar kan två toppmatcher per omgång fortsatt följas på CANAL+ kanaler, vilket är en fantastisk nyhet för CANAL+ kunder. Tack vare samarbetet med Viaplay kan vi även erbjuda våra kunder tillgång till ytterligare unikt innehåll i många olika kategorier. Att samarbeta med ännu en stor partner är dessutom en bekräftelse på våra ambitioner och vårt fokus på att bygga det mest kompletta och konkurrenskraftiga erbjudandet av filmer, serier och sport på den polska marknaden.”

Förutom samarbetet med CANAL+ Polska har Viaplay Group långsiktiga distributionsavtal i Polen med UPC, Vectra och Play. Viaplay är också tillgänglig för polska konsumenter genom direkta abonnemang.

Relaterade Artiklar