Veeam levererar konstant tillgänglighet åt Clas Ohlsons samtliga 231 butiker
Hem NYHETER Veeam levererar konstant tillgänglighet åt Clas Ohlsons samtliga 231 butiker

Veeam levererar konstant tillgänglighet åt Clas Ohlsons samtliga 231 butiker

Publicerat av: Redaktionen

Veeam Software, tillgängligheten för Always-On Enterprise innovatören, tillkännager att Clas Ohlson, en av Sveriges ledande detaljhandelskedjor.

Veeam levererar konstant tillgänglighet åt Clas Ohlsons samtliga 231 butiker 2Har valt Veeam Backup & Replication Enterprise Plus för att leverera den ständiga tillgänglighet som behövs för att möta utvecklingen samt kundernas förväntningar och så att de även behåller sin konkurrensfördel. Clas Ohlson förlitar sig på Veeams lösningar för att hålla sin online-verksamhet igång utan avbrott och för att säkerställa så att deras kritiska affärssystem kan stödja försäljningen och leveranser av de tusentals användbara produkter som de säljer internationellt.

– Vi var tvungna att se till att vi kunde stödja vår växande online-verksamhet och behålla vår konkurrenskraft, så i början av året började vi titta på alternativ till vår tidigare lösning. Vi fann snart att Veeam skulle kunna hjälpa oss att leverera den tillgänglighet som vi verkligen behöver och passar väl in i vår existerande miljö, säger Fredrik Olofsson IT-arkitekt med ansvar för datacenter och infrastruktur hos Clas Ohlson.

Backup av alla virtuella servrar förvaltas nu av Veeam Backup & Replication Enterprise Plus. Dessa servrar behandlar allt från ERP-system och SQL-servrar till logistiksystem samt webb- och affärssystem. Även kassorna i butikerna kräver tillgänglighet i datacentret för att säkerställa att de är online kontinuerligt. Veeam har en logisk struktur med färre klick och mindre risk för misstag. Enligt Olofsson fungerar verkligen Veeam Backup & Replication Enterprise Plus. ”Den tid IT-medarbetarna spenderar på säkerhetskopiering och tillgänglighet har minskat dramatiskt.”

– En viktig styrka i Veeam-lösningen är dess användarvänlighet. Det gick väldigt snabbt att integrera med våra befintliga system, vilket innebar att vi kunde göra vår första backup mycket snabbt, utan att det krävdes någon betydande utbildning eller långa installationer. Dessutom innebär det att vi nu spenderar betydligt mindre tid på backup än tidigare, vilket gör det möjligt för vårt team att sätta energi till andra projekt, avslutar Olofsson.

– För Veeam är affären ett bevis på produktens prestanda inom detaljhandelns segment, säger Victor Engelbrecht Dohlmann, Försäljningschef Norden för Veeam och tillägger:

– Detta var ingalunda en förenklad infrastruktur att arbeta med, men Veeam kan integreras med även de mest komplexa system för att säkerställa hyper availability för all data och/eller en app samt alla sorters molnlösningar. Det är den sinnesro som Veeam levererar.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>