Världens främsta VR-upplevelse öppnar på Space – mitt i Stockholm city
Hem GAMING Världens främsta VR-upplevelse öppnar på Space – mitt i Stockholm city

Världens främsta VR-upplevelse öppnar på Space – mitt i Stockholm city

Publicerat av: Redaktionen

1 december öppnar VREX, som erbjuder världens främsta upplevelse inom Virtual Reality, upp portarna på Space – mitt på Sergels torg i Stockholm.

VREX använder sig av full body tracking och den senaste och mest avancerade 4D-tekniken vilket möjliggör hisnande äventyr i virtuella landskap.

Nytt för etableringen i city är spelet Urban Assault, som VREX Space är först i världen med att lansera. 

Stans mest centrala plats, Sergels Torg, har fått ett rejält ansiktslyft och huserar idag några av landets mest spännande mötesplatser, så som det digitala kulturcentret Space och det interaktiva museet Avicii Experience. I oktober adderas ytterligare en komponent då VREX flyttar in i Space lokalerVREX erbjuder en virtuell tillflykt med hjälp av världens främsta VR-teknik- och spel så som äventyrsspelet Skull Adventure och actionspelet Zombie Apocalypse.  

VREX grundandes hösten 2018 och har sedan dess lockat över 100 000 besökare till de två upplevelsecentrena i Bromma och Norrköping. När företaget nu öppnar ytterligare ett center på Space mitt i Stockholm, görs det som ett steg att tillgängliggöra VR för ännu fler. Lagom till att dörrarna slås upp, sker även världspremiären av spelet Urban Assault, som är ett player vs player spel där man tävlar mot varandra i lag i olika unika miljöer. VREX Space kommer även erbjuda full streaming utan ryggsäckslösning.

– VREX ligger i framkant vad gäller den senaste tekniken där vårt mål är att kunna erbjuda morgondagens VR-upplevelse redan idag. Vi utrustar besökare med full body tracking via Optitrack, vilket innebär att spelarna kan se, höra och integrera med varandra inuti upplevelsen på ett mycket verklighetstroget sätt. Det känns otroligt roligt att kunna erbjuda den här avancerade tekniken på det kokande kulturcentret Space där vi ser många synergier med husets övriga utbud, säger Markus Dahlström, grundare och VD på VREX.

– Vi är otroligt stolta över att ha landets ledande VR-företag hos oss på Space. Genom att välkomna VREX adderar vi ytterligare till vårt utbud och stärker vår samlingsplats för gaming och digital kultur, säger Liana de Wit, marknadschef på Space.

Relaterade Artiklar