20201203 Support FIT 0061 CMYK 002
Hem LEVERANTÖRERGARMIN Varannan svensk planerar att träna mer under sommaren

Varannan svensk planerar att träna mer under sommaren

Publicerat av: Redaktionen

Hälften av svenskarna planerar för att träna mer under sommaren än vad de gör under andra delar av året.

Det framgår av en ny opinionsundersökning som Kantar Sifo har gjort på uppdrag av Garmin.

– Detta visar på en stor vilja att ta hand om sin hälsa. Bland de som har blivit mer stilla under pandemin kan det finnas de som ser möjligheterna till mer rörelse nu under sommaren, säger Marcus Bjärneroth, PR-ansvarig Garmin Nordic.

Garmins undersökning “Träning kommer med sommar 2021” visar att mer än åtta av tio svenskar planerar för att vara fysiskt aktiva under sommaren. Detta eftersom en tredjedel planerar att träna lika mycket som innan och en lite andel planerar för att träna mindre.

– Det är dags att revidera bilden av att planerna för sommaren enbart skulle handla om att inte röra på sig. De flesta svenskar vill vara fysiskt aktiva under hela året och vår undersökning visar att många ser sommaren som en möjlighet att träna mer, säger Marcus Bjärneroth.

Störst ambitioner för att träna mer under sommaren har de personer som tränar någon eller några gånger i månaden när det inte är sommar. I denna grupp planerar två av tre att träna mer under sommaren.

– I denna grupp finns många småbarnsföräldrar som känner att de under sommaren kan få till den träning som de inte hinner med under andra delar av året, säger Marcus Bjärneroth.

Var tionde svensk sätter upp särskilda mål för sin sommarträning. Av dessa brukar två tredjedelar leva upp till målen.

20201203 Support FIT 0061 CMYK 002– Jag tror att bra mål skulle kunna motivera fler att röra på sig. Då menar jag mätbara mål som handlar om att uppnå en önskad förändring i sin hälsa. Det kan handla om att förbättra sin puls, syreupptagning eller sömn, öka sin kaloriförbränning eller minska sin stressnivå, säger Marcus Bjärneroth.

I rapporten ger Karin Karlsson, världsmästare i hinderbanelöpning, Obstacle Course Racing, sina råd om hur träningsplanerna för sommaren ska bli till fina sommarminnen.

– Det viktiga är att skaffa sig träningsvanor som håller under lång tid. Då gäller det att inte sikta för högt utan utgå från sin egen livssituation och vara realistisk i sin planering. Sedan när det fungerar kan man öka upp sin träning, säger hon.

Karin Karlssons åtta råd för sommarträningen

  1. Få in rörelsen i vardagen
  2. Planera för små förändringar
  3. Sätt upp mätbara mål
  4. Utgå från din egen vilja och låt det vara kul att träna
  5. Träna med någon familjemedlem eller vän
  6. Ge dig själv belöningar
  7. Mät din träning för att se effekterna
  8. Ta på dig träningskläderna direkt på morgonen

Dessa råd beskrivs mer utförligt i rapporten.

Relaterade Artiklar