Var tredje sak i svenskarnas hem kommer inte till användning – så många tusenlappar kan du tjäna på att vårrensa
Hem NYHETER Var tredje sak i svenskarnas hem kommer inte till användning – så många tusenlappar kan du tjäna på att vårrensa

Var tredje sak i svenskarnas hem kommer inte till användning – så många tusenlappar kan du tjäna på att vårrensa

Publicerat av: Redaktionen

Mer än varannan svensk (55 procent) planerar att vårrensa hemma inom de närmaste månaderna, visar en ny undersökning från Blocket genomförd av Kantar Sifo.

Var tredje sak i svenskarnas hem kommer inte till användning - så många tusenlappar kan du tjäna på att vårrensa 1

I snitt har svensken 18 000 kronor i oanvända saker hemma

I undersökningen framgår det att var tredje sak som svensken har i sitt hem idag (31 procent) inte används och när man uppskattar hur mycket dessa saker tillsammans är värda blir snittet 18 000 kronor.

– Våren är för många förknippad med vårstädning. I takt med att våren och sommaren kommer vill vi göra hemmet redo för nya möbeltrender, rensa ur och inreda uterummet på nytt, göra i ordning fritidshuset och fixa i trädgården vilket triggar både försäljningar och köp på Blocket, säger Tero Marjamäki, pressansvarig på Blocket.

Undersökningen visar att svensken är beredd att göra sig av med i snitt 38 saker. Kvinnor har fler saker som de kan skiljas från, 43 stycken jämfört med 33 stycken bland männen. På frågan om vad man skulle göra med pengarna som tjänas efter en eventuell vårrensning, hamnar “spara” i topp (43 procent), följt av “åka på semester” (17 procent) och “investera” (14 procent).

– Att vårrensa är ett ypperligt sätt att fylla på sparkontot eller tjäna in lite extra inför semestern. Svenskarna har i snitt saker värda 18 000 kronor som ligger oanvända hemma, och vem vill inte addera det till semesterkassan? Som en extra bonus gör man miljön en tjänst, avslutar Tero Marjamäki.

Tips för att vårrensa:

 • Bestäm dig. Avsätt en dag och tid för att vårrensa. Tycker du det är svårt att komma igång? Dela upp rensningen, gör lite i taget och varför inte belöna dig själv när du är klar?!
 • Dela upp sakerna först i två högar – behålla och sälja. Dela sedan upp sakerna efter kategori, exempelvis kläder för sig, möbler för sig, verktyg för sig.
 • Har du inte använt en sak på ett år kommer du troligen inte använda den snart igen. Överväg att sälja iväg den istället.
 • Köp inte nya saker innan du gjort klart vårrensningen.

Tips för att sälja saker snabbt på Blocket:

 • Lägg lite tid på att ta en bra bild. Använd dig av dagsljus, fota detaljer och unna bilden lite inspirerande omgivning.
 • Skriv en beskrivande och lockade text, men utan att försköna. Glöm inte detaljer som mått, skick och andra viktiga detaljer.
 • Är du osäker på vilket pris du ska sätta kan du kolla vad liknande varor lagts ut för. Vill du få varan såld extra snabbt lägger du dig under andra annonsörers prissättning.

Det här säljer snabbast på Blocket just nu

I kategorin ”För hemmet” säljer just nu snabbast:

 1. Trädgård & Uteplats
 2. Tvättmaskin & Torktumlare
 3. Kyl & Frys
 4. Trädgårdsmaskiner
 5. Diskmaskin
 6. Spis & Micro
 7. Verktyg
 8. Byggmaterial
 9. Hyllor & Förvaring
 10. Bord & Stolar

Detta säljer snabbast, alla kategorier på Blocket just nu:

 1. Barncyklar
 2. Damcyklar
 3. Trädgård & Uteplats
 4. Presentkort – Biljetter
 5. Jolle/Roddbåt
 6. TV & Projektor
 7. Sport – Biljetter
 8. Surfplattor
 9. Telefoner
 10. Tvättmaskin & Torktumlare

Mest sökt i “Bygg & Trädgård” just nu:

 1. Fönster
 2. Utemöbler
 3. Ytterdörr
 4. Växthus
 5. Kök
 6. Gräsklippare
 7. Trädgårdsmöbler
 8. Dörr
 9. Åkgräsklippare
 10. Markis

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>