Urbanista inleder samarbete med Tim Bergling Foundation

Urbanista inleder ett samarbete med den ideella stiftelsen Tim Bergling Foundation i arbetet med att förebygga psykisk ohälsa och suicid.

Urbanista inleder samarbete med Tim Bergling Foundation 1Samarbetet inleds med att Urbanista går in som huvudsponsor av hyllningskonserten Avicii Tribute Concert for Mental Health Awareness den 5 december. Dessutom skänker företaget 10 procent av all försäljning från hörlurarna Urbanista Stockholm till stiftelsen under oktober månad.

Den 5 december 2019 går Avicii Tribute Concert for Mental Health Awereness av stapeln på Friends Arena i Stockholm. En hyllning till den bortgångne artisten och producenten Tim ”Avicii” Bergling. Livekonserten arrangeras av den nystartade stiftelsen Tim Bergling Foundation som grundades av familjen efter Tim Berglings död förra året.

Open to talk? Open to listen är ett samarbete mellan Urbanista, marknadsledande inom hörlurar, och Tim Bergling Foundation. Urbanista går in som huvudsponsor till konserten för att bidra i arbetet med att synliggöra mental ohälsa. Förutom att gå in som huvudsponsor av hyllningskonserten väljer företaget även att skänka 10 procent av sin försäljning från hörlurarna Stockholm under oktober månad till stiftelsen.

– Som tillverkare av hörlurar och högtalare betyder musik väldigt mycket för oss. Musik kan ha en positiv påverkan på människor. Som företag vill vi ta vårt ansvar och prata om mental hälsa för att uppmuntra även andra att våga göra detsamma. Samarbetet går hand i hand med vår värdegrund och det är med stolthet vi nu presenterar det, säger Anders Andréen, vd på Urbanista.

– Tim Bergling Foundation arbetar förebyggande inom psykisk ohälsa och suicid och vi är glada att Urbanista stödjer oss i detta viktiga arbete, säger Klas Bergling, grundare av Tim Bergling Foundation.