Upptäck IXION – ett nytt exklusivt högtalarsystem från Norge
Hem NYHETER Upptäck IXION – ett nytt exklusivt högtalarsystem från Norge

Upptäck IXION – ett nytt exklusivt högtalarsystem från Norge

Publicerat av: Redaktionen

IXION är ett nytt exklusivt högtalarsystem grundat, designat och tillverkat i Norge.

Upptäck IXION – ett nytt exklusivt högtalarsystem från Norge 2IXION grundades år 2009 av Tom Austad, en sann entreprenör med över 25 års erfarenhet inom telekom-världen, och är designad av Bård Eker, en av personerna bakom Koenigsegg och Hydrolift. IXION är ett multiroom-system som gör det möjligt att njuta av dina Spotify eller Tidal-listor i hela hemmet. IXION har idag två produkter, Maestro och Solo:2, tillgänglig på den svenska marknaden från och med slutet av juni och kommer finnas till försäljning på Mr Porter från och med september.

IXION har rötter från det legendariska varumärket Tandberg Radio, vilket grundades år 1933 i Norge. Tom Austad, grundaren av IXION, ville sätta ihop ett oslagbart team med ett enda syfte: designa och utveckla ett multiroom-system utan kompromisser. IXION kallar det ”Hifi 2.0”. Tom slog sig därför samman med Tandberg Radios tidigare ingenjörer, några av de bästa mjukvaruutvecklarna och Bård Eker för att lyckas med detta.
Toms vision är ambitiös, men kristallklar – Arbeta hårdare än någon annan för att skapa ett visuellt tilltalande, lättanvänt och smart ljudsystem med utmärkt ljudkvalité och material. Ett ljudsystem som är baserad på en mjukvaruplattform och som är tillverkad för framtiden.

IXION är ett ljudsystem som är mjukvarubaserat med möjlighet att ansluta upp till sju stycken högtalare samtidigt i ett multiroom-system.

Högtalarna behöver inte WiFi för att kommunicera, då de skickar ljudsignalerna via den befintliga kraftledningen, och IXION är det första varumärket på marknaden som lyckats utveckla en välfungerande lösning.

I dagsläget har IXION två produkter, men flera är under utveckling. Produkterna är Maestro och Solo:2, som båda byggs för hand i Norge. Maestro är flaggskeppet, med en banbrytande programvara och ljudkvalité. Tillsammans med Solo:2, ger den en möjlighet att skapa ett eget multiroom-system. Maestro ger ifrån sig ljud som exalterar, med två kraftfulla 2,75’’ högtalare på framsidan och en 5,5’’ subwoofer. Solo:2 har en kraftfull processor, två förstärkare och en DSP (Digital Signal Processor). Både Maestro och Solo:2 är omslutna av en specialbyggd akustisk kabinett som minimerar resonans och ger en exceptionell ljudupplevelse.

IXION är det enda ljudsystemet på marknaden som kan erbjuda möjligheten att spela ifrån en analog skivspelare och samtidigt ansluta den till ett multiroom-system. Detta då IXION Maestro erbjuder näst intill alla ingångar man kan tänkas behöva för att spela musik från olika enheter.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>