Uppskattat hållbarhetstema förlängs i The Lobby
Hem NYHETER Uppskattat hållbarhetstema förlängs i The Lobby

Uppskattat hållbarhetstema förlängs i The Lobby

Publicerat av: Redaktionen

Det står nu klart att temat Tomorrow is Now som fokuserar på handelns utmaningar och möjligheter utifrån ett hållbarhetsperspektiv, förlängs i The Lobby till och med juni.

Uppskattat hållbarhetstema förlängs i The Lobby 2Temat har varit uppskattat både bland kunder och retailers.

– Vi har fått ett väldigt positivt mottagande från branschen, konsumenter och utställande varumärken. Det sporrar oss naturligtvis att fortsätta, säger Göran Swärdh, konceptansvarig The Lobby och affärsutvecklare AMF Fastigheter.

Det var i början av januari som temat Tomorrow is Now lanserades i The Lobby, AMF Fastigheters testplattform för framtidens handel. Temat fokuserar på en av de största utmaningar handeln som står inför. Nämligen att framtidens shoppingupplevelse också kommer att handla om alternativen till att köpa nytt. Fokus för temat Tomorrow is Now har således varit att utforska den cirkulära affärsmodellen och dess möjligheter – hur prylar kan hyras och bytas ut, återanvändas, uppgraderas, lagas och redesignas.

– Genom denna satsning vill vi tillsammans med andra aktörer testa lösningar för att utveckla handeln både på ett hållbart och affärsekonomiskt lönsamt sätt. Vi har inte svaren än, men arbetet i The Lobby ger oss goda insikter som vi på sikt vill förvalta, anpassa och implementera i andra delar av verksamheten, fortsätter Göran Swärdh.

I The Lobby har aktörer som Stockholms Stadsmission, Remake, Secondhand by Erikshjälpen, Röda Korset och Myrorna för första gången samlats för att i en ny kontext för att erbjuda ett dagsaktuellt, handplockat och kurerat sortiment av kläder, mode och inredning på en av Stockholms mest centrala adresser. Därutöver finns ett flertal varumärken som tillhandahåller hållbar nyproduktion inom accessoar, mode och inredning.

Temat förlängs nu till och med juni och finns i The Lobby Market, The Lobbys nedervåning på Regeringsgatan 61. Exempel på varumärken som kommer att finnas här från mars är: RefoCornelia Sun Collective, Augusta Antik, Just Wood och Clay Lab. Föreningen Medveten Konsumtion fortsätter att bjuda in kunder till kostnadsfria föreläsningar på temat hållbarhet under våren.

Initiativtagare till temat är Göran Swärdh, AMF Fastigheter, samt Annette Lind Adamsson och Anna Takahashi, båda grundare av företaget Legnology.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>