Uppkopplad fotbollsfest på Tele2 Arena med Europas största storbildsskärm
Hem GAMINGE-SPORT Uppkopplad fotbollsfest på Tele2 Arena med Europas största storbildsskärm

Uppkopplad fotbollsfest på Tele2 Arena med Europas största storbildsskärm

Publicerat av: Redaktionen

Det råder fotbollsfeber i världen och för alla svenska fans som stannar på hemmaplan bjuder Tele2 Arena in till fotbollsfest och visar alla Sveriges gruppspelsmatcher på Europas största storbildsskärm.

Uppkopplad fotbollsfest på Tele2 Arena med Europas största storbildsskärm 2Det kommer även livesändas e-sportsmatcher med lag bestående av svenska YouTube-stjärnor, och representanter från e-sportlandslaget kommer finnas på plats för att spela och coacha.

Tusentals fans har nu möjlighet att heja fram det svenska fotbollslandslaget tillsammans på Tele2 Arena och följa samtliga Sveriges gruppspelsmatcher på Europas största storbildsskärm.

På den 800 kvadratmeter stora bildskärmen kommer det utöver fotbolls-VM även visas e-sportmatcher i form av EA SPORTS FIFA 18 där de kända humorprofilerna Toni Prince från ”Språk för Alla” och Jonas Fagerström från ”JLC” möts i lag med två vinnande fotbollsfantaster.

I Tele2 Arenas lounge kommer det finnas möjlighet för besökarna att själva få spela EA SPORTS FIFA 18. Där kommer även förbundskaptenen i det svenska e-sportslandslaget, Ivan ”BorasLegend” Lapanje, finnas på plats för att ge experttips. Han kommer även kommentera när representanter från e-sportlandslaget, bland andra Pontus ”GGFrolle” Frostvik, spelar livestreamad match innan Sveriges sista gruppspelsmatch mot Mexiko.

– Vi är glada över att kunna bjuda in till sportfest på Tele2 Arena och samla svenska fans som vill heja fram Sverige i VM. Vi öppnar en plats där fans av fotboll och e-sport tillsammans kan uppleva spänning och glädje. Med Europas största skärm kommer upplevelsen bli både mäktig och kännas nära, och att öppna upp arenan för e-sport visar vilka möjligheter uppkoppling skapar, säger Åse Holmberg, kommunikations- och marknadsdirektör på Tele2.

Uppladdningen kommer även att inkludera musik i form av liveuppträdanden för att höja stämningen bland fansen på Tele2 Arena innan matcherna. Den svenska hip-hoplegenden Petter värmer upp publiken inför Sveriges första gruppspelsmatch mot Sydkorea och när Sverige möter Mexiko är det popdrottningarna Rebecca och Fiona som står för uppladdningen.

Sveriges gruppspelsmatcher i VM
Måndag 18 juni: Sverige – Sydkorea
Lördag 23 juni: Sverige – Tyskland
Onsdag 27 juni: Sverige – Mexiko

Biljetter och spelschema för e-sport på Sweden Arena hittar du här: https://www.tele2.se/event/arenachallenge

Relaterade Artiklar