Unit4 lanserar boten Wanda på svenska och norska
Hem NYHETER Unit4 lanserar boten Wanda på svenska och norska

Unit4 lanserar boten Wanda på svenska och norska

Publicerat av: Redaktionen

Unit4 meddelar idag att företagets digitala assistent Wanda nu blir tillgänglig på svenska och norska för alla användare av Unit4s affärslösning Unit4 Business World.

Unit4 lanserar boten Wanda på svenska och norska 2Wanda har funnits tillgänglig för Unit4s kunder sedan maj 2017, men fanns då den lanserades endast på engelska.

Wanda är en viktig del av Unit4s utveckling av automatiserade lösningar för företag. Den digitala assistenten är utvecklad för att byggas in i det gränssnitt som användaren helst använder sig av – exempelvis Skype, Slack och Facebook Messenger. Wanda ger direkt tillgång till information i Unit4 Business World och bistår även med förslag på vad användaren behöver göra för att utföra olika uppgifter på ett snabbare och smidigare sätt.

Tid- och utläggsrapportera genom att chatta på valfritt språk

Wanda är byggd på Unit4s People Platform som i sin tur är byggd på Microsofts molntjänstplattform Azure – motorn bakom Unit4s utveckling av automatiserade applikationer. Unit4 använder sig också av Microsofts språktjänst Language Understanding Intelligent Service (LUIS), vilket gör det möjligt för Wanda att förstå vad en användare önskar baserat på det språk som används.

Den digitala assistenten Wanda lanserades för drygt ett och ett halvt år sen, i maj 2017, och har sen dess endast funnits tillgänglig för den globala marknaden på engelska. Nu börjar Unit4 rulla ut Wanda på lokala språk på de marknader där man använder Unit4s affärslösningar. De två språken som är först ut är svenska och norska.

– Sverige och Norge är två av Unit4s mest mogna marknader med kunder som gärna anammar ny teknik, vilket gör det naturligt att satsa just på dessa två språk, förklarar Thomas Staven, global produktstrateg på Unit4. Att göra Wanda tillgänglig på samtliga språk har varit planen ända från början och vi är glada att våra svenska och norska kunder nu kan utnyttja den fulla potentialen i modern AI-teknik för att minska tiden de lägger på administrativa uppgifter som tidrapportering, utläggsrapportering och resebokningar.

Wanda finns redan nu tillgänglig på svenska och norska för samtliga Unit4s kunder.

Relaterade Artiklar