Unifaun DeliveryCheckout nu integrerad i Klarna Shipping Service
Hem NYHETER Unifaun DeliveryCheckout nu integrerad i Klarna Shipping Service

Unifaun DeliveryCheckout nu integrerad i Klarna Shipping Service

Publicerat av: Redaktionen

Nu kan företag som vill ge sina kunder större valfrihet kring leveransval hantera detta på ett enkelt sätt direkt via Klarna Shipping Service (KSS).

Unifaun DeliveryCheckout nu integrerad i Klarna Shipping Service 2Trenden på marknaden är att leveransvalen i kassan görs mer flexibla för att öka konverteringen och förbättra leveransupplevelsen.

Unifaun har redan sedan tidigare kunnat erbjuda den här möjligheten genom Unifaun DeliveryCheckout. Skillnaden nu är att leveransvalen i kassan är helt integrerade med Klarnas Checkout.

En av de kunder som använder lösningen är KICKS, som nyligen tog emot priset som ”Årets logistiklösning” på Retail Awards. Claudia Holm, projektledare inom affärsutveckling på KICKS e-handel kommenterar lösningen,

”Inför lanseringen av den uppdaterade versionen av Klarna Checkout där vi inkluderat Klarna Shipping Service helintegrerad med leveransval konfigurerade i Unifaun Delivery Checkout har vi haft ett nära samarbete med teamet på både Klarna och Unifaun för att utveckla tjänsten utifrån våra behov och kundernas önskemål. Med nya Klarna Checkout i kombination med integrerat frakt- och leveransflöde har vi kunnat förbättra vår kassalösning ytterligare. Kunderna får både en tydligare presentation av våra olika frakt- och leveransalternativ och kan genomföra sitt köp smidigare på färre klick. Att ha Klarna och Unifaun helintegrerade ger oss också en möjlighet att jobba mer flexibelt med våra leveranssätt och betallösningar, då vi hela tiden strävar efter att optimera kundresan.”

Genom att integrera KSS i kassaflödet kan handlaren på ett enkelt sätt presentera leveranssätt oberoende av vilken enhet kunden använder och vilken marknad kunden befinner sig på.

Friktionen i köpresan minimeras för konsumenten, och konverteringen ökar för handlaren.Vilka tillgängliga fraktval som erbjuds och dess prissättning baseras på handlarens önskemål. Genom att välja en helintegrerad lösning mellan KSS och Unifaun får handlaren dessutom tillgång till ett lättarbetat verktyg för att dynamiskt kunna bestämma exakt vilka leveransalternativ som ska visas, baserat på till exempel var kunden befinner sig, hur mycket kunden handlar för eller vilken typ av varor som kunden handlar. Kunden kan efter slutfört köp följa leveransen i Klarna-appen, eller i Unifauns app Mina Paket.

”Med Unifaun DeliveryCheckout helintegrerad i Klarna Shipping Service får handlaren möjlighet att genom konfiguration enkelt kunna erbjuda sina kunder leveransalternativ från de över 150 transportörer som Unifaun har kopplingar mot, och dessutom andra leveransalternativ som click-n-collect. Att leveransalternativen presenteras i Klarna Checkout ger kunden en mycket bra användarupplevelse som förenklar köpprocessen och driver konvertering och återköpsfrekvens för handlaren. Med hjälp av KICKS har Unifaun och Klarna nu tillsammans skapat en mycket bra köp- och leveransupplevelse”, säger Mats Fischerström, produktchef med ansvar för leveransupplevelsen på Unifaun.

Relaterade Artiklar