Unga människor vänder sig till sina mobiler när de blir mindre mobila
Hem UNDERSÖKNING Unga människor vänder sig till sina mobiler när de blir mindre mobila

Unga människor vänder sig till sina mobiler när de blir mindre mobila

Publicerat av: Redaktionen

En ny undersökning visar att under 2020 när stora delar av Europa levt under lockdowns och Covid-restriktioner, så har våra mobiltelefoner och laddare blivit en ännu mer värdefull partner för oss – och i vissa fall mer uppskattade än våra faktiska partners.

Unga människor vänder sig till sina mobiler när de blir mindre mobila

Unga människor vänder sig till sina mobiler när de blir mindre mobila

I undersökningen, genomförd av OnePoll för OnePlus, har smartphone-användare som är 18-35 år gamla över hela Europa deltagit. Syftet var att undersöka hur lockdowns och Covid-restriktioner har påverkat användningen av våra telefoner. Resultatet visar att vi fortsätter att ha en nära relation med telefonen. Mer än 95% sover i samma rum som sin telefon, nästan åtta av tio av oss har den alltid inom räckhåll och 77% av oss kollar telefonen för första gången inom femton minuter efter att vi vaknat.

Under pandemin har mobilen varit viktig. Det visar undersökningen där tillfrågade berättade att man gärna är nära sin laddare, för att kunna ladda mobilen ofta och nästan hälften av tillfrågade medger att de laddar telefonen två eller fler gånger om dagen. Dessutom så svarade mer än 170 respondenter över hela Europa att de kopplar in sin laddare fem eller fler gånger under ett dygn.

– Under 2020 har vi litat på och laddat upp våra mobiler mer än någonsin tidigare. Vi vet hur viktigt det är att din telefon är redo för användning när du behöver det. Det är därför nya OnePlus N10 stöder Warp Charge, vilket innebär mindre tid ansluten till en laddare och mer tid ansluten till vänner, säger Tuomas Lampen, Strategichef i Europa för OnePlus.

“Ta min partner, inte min telefon”

För att avgöra hur viktig telefonen är så fick tillfrågade svara på saker de skulle kunna offra för att behålla sin telefon. 14% av tillfrågade sa att de skulle avstå från sex om de betydde att de inte fick sin skärmtid. Nästan 5% av alla respondenter uppgav att de hellre skulle ge upp sin partner än sin telefon och nästan samma mängd sa att de skulle ge upp en njure om de kunde behålla sin enhet.

Undersökningen visade också att mobilanvändandet har skjutit i höjden över hela kontinenten. 7 av 10 tillfrågade använder telefonen mer nu än innan pandemin startade. Störst skillnad är det för ungdomar (51%) som uppgav att de tillbringade mycket mer tid på sina skärmar under 2020.

Nomofobin ökar

OnePlus frågade också unga människor om ”nomofobi”, ett erkänt vetenskapligt tillstånd som beskriver rädslan att vara utan sin mobil. Och det visar sig att den rädslan lever och frodas i dessa pandemitider. 32% av tillfrågade är överens om att de upplever nomofobi. Undersökningen visade också att unga människor regelbundet riskerar att uppleva nomofobi, då 13% tillfrågade erkände att de ibland inte svarar på ett meddelande för att spara batteri.

OnePlus N10 säljs nu för xx SEK/NOK på Elgiganten, Webhallen, xx, Amazon och OnePlus.com och ger kraften från 5G till fler konsumenter med sin 90Hz smidiga skärm, Warp Charge och högkvalitativa fyrkameraprestanda.

Relaterade Artiklar