Umeå får världens nordligaste cykelrestaurang
Hem NYHETER Umeå får världens nordligaste cykelrestaurang

Umeå får världens nordligaste cykelrestaurang

Publicerat av: Redaktionen

Sigr, Umeåföretaget som designar funktionella cykelkläder, samarbetar med Tapas Bar Deli och lanserar en cykelrestaurang – en starkt växande trend i cykelvärlden.

Umeå får världens nordligaste cykelrestaurang 2Tillsammans välkomnar de alla umebor och cyklister till en härlig matupplevelse på Storgatan, med start 8 maj. präglad av en starkt växande cykeltrend. Tapas Bar Deli i Umeå blir ”Tapas Bike Bar Deli powered by Sigr” och öppnar den 8 maj. Restaurangen kommer även sälja kollektionen av Sigrs unika och Umeå-designade cykelkläder.

– Vi tar en internationell och ”cyklig” restaurangtrend till Umeå. Jag tror att alla kommer trivas, men cyklister får en speciell plats där cykelsporten hyllas lite extra. Det ska kännas välkomnande och naturligt att dela en måltid med vänner klädd i lycra och spandex, säger Petter Thylin, vd på Tapas Bar Deli.

Tapas och försäljning av Sigrs cykelkläder

Jenny Ferry, vd för Sigr, brinner för möjligheter med handelns digitala transformation, men ville bjuda Umeås cykelentusiaster på en extra upplevelse och en unik möjlighet att köpa kollektionen av cykelkläder på plats. Sigr sökte därför en plats att synas ännu mer i Umeå.

– Samarbetet med Tapas Bike Bar Deli blir perfekt. Sigrs designer Fredrik Petrusson har fått fria händer att bygga konceptet ”Tapas Bike Bar Deli powered by Sigr”, säger Jenny Ferry.

Växande cykeltrend och en härlig mötesplats

Jenny Ferry beskriver en exploderande cykeltrend och ett stadigt växande intresse för cykling som träningsform. Samtidigt har cykeln alltid varit ett självklart och smidigt transportmedel i Norrlands största stad.

– Att cykla är frihet. Du möter naturen och det är en frihet att röra på sig, att inte passa busstider och extra bra att inte belasta klimatet med onödiga utsläpp. Med Tapas Bike Bar Deli powered by Sigr får alla vi som gillar cykling en extra härlig mötesplats, fortsätter Jenny.

Sigr – ett varumärke för alla

Sigr är, redan efter tre år, ett internationellt etablerat klädvarumärke för cyklister och alla som gillar rörelse. Kläderna har uppmärksammats för såväl design och kvalitet som för sina uttänkta detaljer och unika egenskaper. Varumärket föddes i Umeå och här finns både huvudkontor och lager för e-handel. Kollektionen har utvecklats ur högt ställda krav av en stark cykel-community i norra Sverige. Sigr äger dessutom sin egen fabrik.

– Sigr passar alla, även de som bara cyklar lite eller inte alls. Men detaljerna gör att du känner dig inspirerad att cykla lite mer. Deras slogan ”Everywhere is biking distance” är helt rätt, uttrycker Petter Thylin.

Cykling, mat, jämställdhet, kreativitet och kvalitet

Jenny Ferry och Petter Thylin känner varandra sedan tidigare genom intresse för skidåkning, cykling och mat. De har också en gemensam grund i tanken om att må bra och ha kul. Tapas Bar Deli och Sigr drivs båda också av en gemensam värdegrund om jämställdhet och en övertygelse om att Västerbotten är en utmärkt arena för en internationell ansats.

– De som känner Fredrik, Jenny och mig vet att vi alltid har massor med kreativa idéer, mest hela tiden. Vi gillar inte heller att göra långbänk av saker och samtidigt måste det vi gör hålla bra kvalitet, fortsätter Petter.

Invigning och äkta upplevelse av cykling och mat

Invigningen av ”Tapas Bike Bar Deli powered by Sigr”, den 8 maj, är speciellt riktad till Umeås cykelklubbar.

– Gensvaret är långt över förväntan och vi ser fram emot många kvällar tillsammans med umebor och besökare i Umeå som söker en äkta upplevelse av cykling i kombination med riktigt god mat och en härligt välkomnade atmosfär, aslutar Jenny Ferry.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>