Turning the internet of things into the internet of us!
Hem TEKNIK & IT-LÖSNINGARSÄKERHET Turning the internet of things into the internet of us!

Turning the internet of things into the internet of us!

Publicerat av: Redaktionen

Går det verkligen att ersätta kort och nyckelbrickor med microchip i handen och varför ska man göra det?

Turning the internet of things into the internet of us! 2Med flest utförda Microchip implantat i världen banar Biohax väg för en spännande framtid där kroppen kan tala med det digitala runt omkring oss. Möt grundaren Jowan Österlund på Industrimässorna i Malmö 6-7 februari.

”För mig är det en självklar utveckling att ha ett chip i handen”, säger Jowan Österlund, grundare av Biohax. ”Det är inte långt mellan att ha en telefon fastväxt i handen till att ha teknologi i kroppen. Det är en smidig uppgradering som talar samma språk som telefoner, vilket kan göra väldigt mycket analog interaktion med det digitala helt sömlös.”

Hur fungerar microchip i korthet och vilken nytta har det att sätta in ett chip i handen?

”Det är samma teknik som i ett kontaktlöst kort man använder på bussen eller i affären. Man kan därmed ersätta alla kort och nyckelbrickor med ett chip för hållbarhet, effektivitet och säkerhet”, förklarar Jowan. ”Säker digital identitet knuten till dig innebär en helt sömlös vardag med den uppkopplade omgivningen, och att alltid vara i kontroll över den data som är knuten till den. Användningen av microchip kommer bara att öka i framtiden.”

På Industrimässorna kan du höra Jowan berätta mer om tekniken bakom microchip implantat. För de som vill ges även möjlighet att sätta in ett eget implantat i handen.

På Industrimässorna samlas de mest inflytelserika aktörerna i branschen. Här kan du på ett enkelt och tidseffektivt sätt få en överblick över bransch- och produktnyheter, lyssna på spännande seminarier, nätverka och kompetensutvecklas, säger Maria Perneros Geterud, projektledare för Industrimässorna.

Relaterade Artiklar