Tourn startar bolag inom esport/Gaming – Charge
Hem GAMINGE-SPORT Tourn startar bolag inom esport/Gaming – Charge

Tourn startar bolag inom esport/Gaming – Charge

Publicerat av: Redaktionen

Tourn startar ett fintech-bolag inom esport/Gaming, ett joint venture med Fidan Gutaj och Daniel Samuelsson och Nojd.

Tourn startar bolag inom esport/Gaming - Charge 2Tourn kommer att äga 70% av rösterna och 45% av kapitalet av det nya bolaget.

Det nya bolaget kommer att heta Charge och kommer att innehålla en plattform som hjälper gamers att sköta sin ekonomi, allt ifrån löner från esports organisationer, skatter, fakturering, samarbeten med mera. Charge kommer även jobba med management åt några större esports-profiler. Plattformen är automatiserad där målet är att skala upp så att samtliga esportare/Gamers använder sig av plattformen världen över.

Tourn har under en cirka 5 års tid arbetat med plattformar som hjälper influencers att sköta sin ekonomi, inte bara genom att knyta samarbeten utan även genom att se till att influencers skattar och gör rätt för sig.

Esport-branschen har vuxit enormt och förväntas fortsätta växa den kommande tiden. Tourn har därför valt att bygga en plattform anpassad för just gamers. Denna plattform kommer att läggas i och ägas av det nya bolaget.

Fidan Gutaj och Daniel Samuelsson är två välkända figurer inom esports-branschen som båda senast kommer från G-Loot, innan det ESL. Med deras nätverk når bolaget samtliga viktiga aktörer och spelare inom branschen. De representerar i dagsläget esportproffs som Friberg, Martincreek, Grux, Tickeling och Noizeeh som managers.

Fidan Gutaj

Fidan kommer från G-Loot där han jobbade som Senior Partnership Manager och innan dess var han head of sales på ESL:s influencer nätverk i Köln där han jobbade nära ESL:s ledning men även nära kunder såsom PayPal, HP & Tencent. Har tidigare startat lag och organisationer samt varit agent åt proffs inom gaming redan för 13 år sedan och har långt track record inom esport. Har även tidigare jobbat med produktplaceringar inom media och studerat på Lunds Universitet.

Daniel Samuelsson

Daniel kommer senast från G-Loot där han jobbade som Senior Partnership manager och innan dess ESL som projekt ledare för deras Influencer nätverk. Daniel driver också Bush Paranoia, ett av de största fortnite communitys i världen. Daniel streamade själv Hearthstone under namnet Silasftw och har kommenterat turneringar, både lokalt och globalt. Han var även en av pionjärerna inom dota och grundade flera kanaler där målet var att göra spelet mer tävlingsinriktat. Han startade upp dota sektionen på gosugamers.com och var ansvarig för den första dota turneringen på Dreamhack 2006. 2014 var han med i TV6 som expert i panelen för världens största dota turnering – The International.

Nojd OU

Nojd har en bred kompetens inom esport/ gaming och har sedan tidigare arbetat med marknadsföring för esport och spelföretag så som ESL, Razer, Steelseries, m.flr.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>