Tobii i nya serie av gaming-laptops: Lenovo Legion 5 Pro
Hem GAMING Tobii i nya serie av gaming-laptops: Lenovo Legion 5 Pro

Tobii i nya serie av gaming-laptops: Lenovo Legion 5 Pro

Publicerat av: Redaktionen

Tobii, världsledande inom eyetracking och pionjär inom attention computing, meddelar idag att Tobii Horizon kommer finnas tillgängligt i den nya serien av gaming-laptops Lenovo Legion 5 Pro under första kvartalet 2022.

Tobii Horizon identifierar och följer huvudrörelser via datorns inbyggda kamera för att förstärka användarens upplevelse och känsla i olika spel.

Tobii i nya serie av gaming-laptops: Lenovo Legion 5 Pro

Genom att kontrollera kameran med hjälp av huvudrörelser kan spelaren uppleva ett bredare synfält i spelet.

“Tobii vidgar möjligheterna för spelutvecklare genom att skapa nya och innovativa spelgränssitt för att ta upplevelsen till nya nivåer”, säger Ulrica Wikström, VP för PC på Tobii. “Med detta samarbete gör vi det nu möjligt för miljontals spelare att uppleva nästa nivå av gaming.”

Tobii Horizon erbjuder headtracking med sex frihetsgrader (6DoF) utan att behöva annan hårdvara, såsom hjälmar eller reflektorer. Att använda huvudrörelser för att kontrollera kameran gör det enklare för spelare som använder joysticks eller andra handkontroller att utforska spelmiljön.

Tobii Horizon stöds av över 50 spel idag inklusive många AAA-spel som Far Cry, Assassin’s Creed och simuleringsspel som Microsoft Flight Simulator, Star Citizen, Euro Truck Simulator, Elite Dangerous, med flera. Tobii fortsätter att lägga till spel som stöds, här finns den senast uppdaterade listan: gaming.tobii.com/horizon.

Tobii Horizon har sedan tidigare integrerats i flagskeppsdator Lenovo Legion 7. Det nya samarbetet förväntas inte ha väsentlig påverkan1 på Tobiis intäkter 2022.

Samarbetet med Lenovo är en viktig milstolpe för Tobii Horizon som fortsätter att generera ett starkt intresse på marknaden och utbudet av integrationer väntas fortsätta växa.

Relaterade Artiklar