Hem NYHETER Tobii Dynavox lanserar nya PCEye – den första fristående eyetrackern som fungerar utomhus

Tobii Dynavox lanserar nya PCEye – den första fristående eyetrackern som fungerar utomhus

Publicerat av: Redaktionen

Tobii Dynavox, världsledaren inom kommunikationshjälpmedel, lanserar idag nya PCEye – världens första eyetracker som fungerar utomhus, även i starkt solljus.

Tobii Dynavox lanserar nya PCEye – den första fristående eyetrackern som fungerar utomhus 3Den nya eyetrackern ger personer med funktionsnedsättning möjligheten att styra en PC eller surfplatta med bara sina ögon oavsett var de befinner sig.

Nya PCEye är utvecklad för att ge personer med diagnoser som exempelvis ALS eller CP möjligheten att styra en PC eller surfplatta med sina ögon. Nya PCEye bygger på Tobiis senaste eyetracking-plattform och är den första med stöd för att användas utomhus, även i starkt solljus. Med sin genomtänkta design ger den ökad frihet och är enkel att ta med sig. PCEye fungerar med samtliga mjukvaror från Tobii Dynavox och inkluderar appen Computer Control som gör det lätt att styra allt på användarens dator eller surfplatta med sina ögon.

”Vi vill ge våra användare möjligheten att kommunicera på sina egna villkor. Med nya PCEye kan användaren surfa, prata med vänner eller familj oavsett var de befinner sig och själv välja från vilken typ av enhet”, sa Fredrik Ruben, VD för Tobii Dynavox.

PCEye kan monteras antingen med det inkluderade fästet för bildskärmar eller med PCEye Bracket för surfplattor.

Nya PCEye innehåller funktioner så som:
–    Eyetracking som fungerar utomhus
–    Stöd för skärmstorlekar upp till 27 tum
–    Tillgång till mjukvaran Computer Control
–    USB-C anslutning för surfplattor
–    Stabilare fäste för anslutning till stationära bildskärmar

Relaterade Artiklar