TikTok lanserar funktioner för att motverka mobbning
Hem APPAR TikTok lanserar funktioner för att motverka mobbning

TikTok lanserar funktioner för att motverka mobbning

Publicerat av: Redaktionen

För att motverka mobbning och öka användarnas möjlighet att styra interaktioner med sitt innehåll lanserar TikTok idag flera nya funktioner, bland annat för att ta bort eller anmäla upp till hundra kommentarer samtidigt.

Dessutom kan användare på TikTok nu blockera flera konton samtidigt.

Med start idag kommer TikTok över de närmsta veckorna att globalt lansera en rad olika funktioner som i ännu högre utsträckning än tidigare låter användarna på plattformen styra interaktioner med sitt innehåll. Genom att hålla fingret nere på en kommentar eller trycka på pennikonen högst upp till vänster kan användare nu öppna en ruta med flera nya möjligheter – inklusive en funktion som gör det möjligt att ta bort eller blockera upp till hundra kommentarer eller konton samtidigt, istället för att behöva göra det en kommentar eller ett konto i taget.

– Människor lägger ner sin själ och sitt hjärta i att skapa innehåll på TikTok och vi vet hur nedslående det kan kännas att få elaka kommentarer på sin video. Vi hoppas att de nya uppdateringarna hjälper våra användare att känna att de får större makt över sin egen upplevelse på TikTok, säger Joshua Goodman, Director of Product Trust and Safety på TikTok.

De senaste månaderna har TikTok lanserat flera nya funktioner för att motverka mobbning och öka säkerheten på plattformen. Exempelvis lanserades nyligen ett sätt att filtrera kommentarer, så att enbart de kommentarer användaren väljer visas vid videon. Dessutom möts användare som är på väg att posta en olämplig eller otrevlig kommentar på TikTok numera av en uppmaning att tänka om innan de postar. Därtill har användare i åldern 13-17 år fått ytterligare säkerhetsfunktioner på sina konton, utvecklade för att de ska få en upplevelse på TikTok anpassad till deras ålder.

Utöver att utveckla nya funktioner och verktyg arbetar TikTok också för att utbilda ungdomar och deras familjer om mobbningprevention. Tidigare i maj lanserade TikTok en guide mot mobbning i sitt säkerhetscenter där familjer kan lära sig att identifiera och agerar mot mobbning och hur man kan hjälpa och stötta personen som utsätts för mobbning.

Relaterade Artiklar