Hem NYHETER Telia bland de 20 bästa i världen på digital inkludering

Telia bland de 20 bästa i världen på digital inkludering

Publicerat av: Redaktionen

I en helt ny global ranking av World Benchmarking Alliance kvalar Telia in på 19:e plats av 100 teknikföretag för arbetet med att öka den digitala inkluderingen.

Telia bland de 20 bästa i världen på digital inkludering 3

Telia utmärker sig speciellt inom cybersäkerhet och stöd för barns säkerhet på nätet.

Rankingen bedömer bland annat teknikföretagens arbete med att förbättra tillgången till uppkoppling, höja den digitala kompetensen, främja säker och trygg internet-användning samt etik kopplat till teknisk innovation.

Rapporten belyser till exempel att Telia är ett av få företag som har antagit riktlinjer för etik inom artificiell intelligens (AI). Telia utmärker sig även inom områden som cybersäkerhet och stöd för barns säkerhet på nätet.

– Det här året betyder en pålitlig och säker uppkoppling mer än någonsin. Men även en högre digital kompetens i alla ålders- och samhällsgrupper. Resultatet är därför ett fantastiskt kvitto på vårt arbete. Bland annat har våra medarbetare själva åkt runt i landet de senaste åren och utbildat barn, vuxna och familjer i olika sammanhang kring vad som kan hända på nätet och hur de kan skydda sig, säger Anna Augustson, Hållbarhetschef Telia Sverige.

När det gäller att höja den digitala kompetensen nämns även Telias prisbelönta initiativ “Mer Digital”, som syftar till att hjälpa fler äldre till att bli mer digitala och på så sätt minska den digitala klyftan med nästan en halv miljon i digitalt utanförskap. Initiativet utförs tillsammans med kommuner runtom i landet och hittills har nästan 10 000 seniorer i Sverige fått hjälp av ungdomar att förbättra sina digitala färdigheter.

– Digital inkludering och ett tryggare liv på nätet är områden som vi vill fortsätta att utveckla. Studier visar också att digital teknik kan användas för att snabbare nå alla FN:s 17 globala hållbarhetsmål. För att tekniken ska kunna bidra positivt behöver mänskliga rättigheter och inkluderingsaspekter integreras i alla affärsprocesser, säger Anna Augustson.

Det samlade resultatet från World Benchmarking Alliance gäller Telias alla marknader.

Relaterade Artiklar