Telenor ny återförsäljare av Fairphone
Hem NYHETER Telenor ny återförsäljare av Fairphone 4

Telenor ny återförsäljare av Fairphone 4

Publicerat av: Redaktionen

Telefoners största miljöpåverkan kommer från tillverkningen.

Därför är det viktigt med medveten tillverkning och att samtidigt öka telefoners livslängd.

Telenor ny återförsäljare av Fairphone

Andres Suazo

Fairphone 4 är en av marknadens mest hållbara och etiska smartphones. Från och med den 17 februari kommer Fairphone 4 att finnas i Telenors sortiment.

–         Vi har testat Fairphone 4, som är 5G-kompatibel, och vi är imponerade över kvaliteten. Att erbjuda en hållbar telefon ligger i linje med vår ambition att bidra till hållbara beteenden, säger Andres Suazo, chef för konsumentprodukter på Telenor Sverige.

Användare kan själva reparera för att ge telefoner längre liv

Fairphone 4 har en modulär design med utbytbara reservdelar, vilket innebär att användaren själv kan reparera telefonen med en skruvmejsel. Fairphone garanterar att reservdelar och support kommer att finnas under lång tid framöver och ger fem års garanti på telefonen.

Använda telefoner kan lämnas in till Telenor eller Fairphone för att få nytt liv hos en annan användare. Läs mer om hur Telenor tar hand om använda telefoner.

Rättvisa och återvunna material

Smarta telefoner består av många dyra och svåråtkomliga material. Fairphones filosofi är att sträva efter att ha så rättvist utvunna material som möjligt. Till exempel är Fairphone den enda tillverkaren som har Fairtrade Gold integrerat i sin leveranskedja, en etisk märkning för utvinning av guld. Ett annat exempel är att baksidan av Fairphone 4 är tillverkad av 100 procent återvunnen plast. För varje Fairphone som tillverkas betalas en levnadslönebonus till fabriksarbetarna i Kina som monterar telefonerna.

–         Det finns ett intresse för att konsumera hållbart. Vi vill ge våra kunder den möjligheten och har därför både ett inbytesprogram, försäljning av återanvända telefoner och nu även telefoner som är hållbart tillverkade, säger Andres Suazo.

Fairphone 4 finns tillgänglig på Telenors webb och går att beställa i butik. Den säljs både till privatpersoner och företagskunder och kommer också att vara valbar för Telenoranställda som tjänstetelefon.

Relaterade Artiklar