Teknikdelar byter e-handelsplattform – siktet inställt på fortsatt tillväxt
Hem TEKNIK & IT-LÖSNINGAR Teknikdelar byter nu e-handelsplattform – siktet inställt på fortsatt tillväxt

Teknikdelar byter nu e-handelsplattform – siktet inställt på fortsatt tillväxt

Publicerat av: Redaktionen

Teknikdelar, som säljer tillbehör och reservdelar till mobiltelefoner i samtliga nordiska länder, har bytt e-handelsplattform.

Nu tar man steget från en standardlösning till en egenbyggd plattform.

Med försäljning till flera marknader och planer för expansion utanför Norden ökar kraven på en flexibel plattform med möjlighet till lokalanpassning för varje marknad.

Tidigare i år bytte Teknikdelar affärssystem från Business Central till Extend, den nya e-handelsplattformen är nästa steg i satsningen mot att spränga miljardvallen.

“Under 2022 har vi haft en otrolig tillväxt på våra B2C marknader. Vi arbetar ständigt på att förbättra köpupplevelsen för våra kunder och med den nya plattformen kan vi hålla en mycket högre utvecklingstakt, vilket är avgörande för att nå våra uppsatta tillväxtmål”, säger Talal Alshammari, VD på Teknikdelar.

Tidigare i år förvärvade Teknikdelar Batteriexperten och sedan dess har man arbetat intensivt på att samordna inköp, produktutveckling och marknadsföring för att ytterligare utveckla erbjudandet mot kund. Batteriexperten var först ut och ligger sedan april på den nya plattformen. Nu när även Teknikdelar flyttat över blir det ännu enklare att samarbeta samtidigt som båda sidorna gynnas av framtida systemutveckling.

” En stor del av vår framgång ligger i att vi är en agil organisation som snabbt kan anpassa sig efter marknaden. I nya plattformen har vi lagt stort fokus på hastighet och skalbarhet, vilket kommer att underlätta vår fortsatta expansion.

Plattformen är ett distribuerat system där varje nod har sin uppgift och på så sätt får vi ut maximal prestanda och säkerhet vilket ger kunderna snabba sidladdningar och trygga köp. Samtidigt kan plattformen växa i takt med affärerna”, avslutar Talal Alshammari.

Teknikdelar byter e-handelsplattform – siktet inställt på fortsatt tillväxt

Teknikdelar byter e-handelsplattform

Den nya plattformen lanserades i början av november och efter Black Week kunde man konstatera att konverteringsgraden ökat avsevärt, både jämfört med perioden precis före bytet och jämfört med motsvarande period föregående år.

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar