Easypark stödjer Android Auto™
Hem APPAR Techbolag Easypark stödjer Android Auto™

Techbolag Easypark stödjer Android Auto™

Publicerat av: Redaktionen

Europas ledande parking techbolag Easypark flyttar fram sin position ytterligare genom att vara den första parkeringsappen att stödja Android Auto.

Det innebär att Easypark tar ytterligare ett steg mot en enklare och ännu mer friktionsfri parkering för miljontals bilister.

Easypark stödjer Android Auto™Nu kan Easypark-användare med Android-telefoner™ hitta och hantera sin parkering och elbilsladdning via bilens display och Android Auto.

– För att kunna erbjuda våra användare en världsledande tjänst är det viktigt att vi ständigt utvecklar och förnyar vårt erbjudande. Easyparks samarbete med Android Auto ger nu bilister en ännu enklare och bättre parkeringsupplevelse, säger Johan Birgersson, vd på Easypark Group.

Genom stöd Android Auto kan bilister från nästan alla de större biltillverkarna använda Easypark-appen och dess tjänster direkt i bilens skärm. Idag har mer än 80 procent av alla nyproducerade bilar stöd för spegling av mobiltelefon till bilens infotainmentsystem via Android Auto eller Apple CarPlay . Det innebär att Easyparks lösning nu finns tillgänglig för en stor del av världens bilflotta.

Det nya stödet för Android Auto, tillsammans med Easyparks befintliga stöd för Apple CarPlay, är i linje med bolagets satsning inom elbilsladdning. Idag tillhandahåller Easypark den ledande plattformen i Europa för att hitta, hantera och betala elbilsladdning.

– En ytterligare dimension i Easyparks utvecklingsarbete är hållbarhetsaspekten och elbilsladdning är därför en naturlig förlängning av vårt erbjudande. Vi är stolta över att kunna erbjuda elbilsägare möjligheten att utnyttja bilens fulla kapacitet via Android Auto, även för att hitta och hantera parkering och  ladda sin bil, säger Johan Birgersson.

Android Auto stöds av den senaste uppdateringen av Easypark-appen och är tillgängligt i tusentals städer där Easypark finns. Utöver stöd för Android Auto har Easypark sedan tidigare stöd för Apple CarPlay, samt för bilar med Android Autos inbyggda operativsystem. För att få tillgång till Easypark i bilens display krävs en Android-telefon med lägst Android 9, samt en bil som stödjer Android. Android och Android Auto är varumärken som ingår i Google LLC.

Relaterade Artiklar