Tech Mahindra lanserar molnbaserad gamingtjänst – eliminerar behovet av spelkonsoler
Hem GAMING IT-bolaget Tech Mahindra lanserar molnbaserad gamingtjänst – eliminerar behovet av spelkonsoler

IT-bolaget Tech Mahindra lanserar molnbaserad gamingtjänst – eliminerar behovet av spelkonsoler

Publicerat av: Redaktionen

Det globala IT-bolaget Tech Mahindra utannonserar i dag en kommande lansering av en molnbaserad Gaming as a Service-tjänst.

Tjänsten kommer att erbjudas genom Tech Mahindras molnbaserade plattform som drivs av samarbetspartnern Ludium Labs och innehåller ett spelbibliotek med över 150 titlar.

Samarbetet gör att telekomleverantörer kommer kunna erbjuda tjänsten via deras nätverk, vilket skapar nya intäktsmöjligheter. Tjänsten kommer att förbättra slutkonsumentens tillgång till spel genom att eliminera behovet av spelkonsoler och höga internethastigheter för att uppleva populära titlar.

“Spelindustrin har fått ett kraftigt uppsving i antalet användare under och efter pandemin, vilket lett till nya möjligheter för branschen att växa. Utvecklingen av 5G har också haft en avgörande roll för utvecklingen av molnbaserad gaming och vi ser fram emot att kunna leverera framtidens spelupplevelse tillsammans med Ludium Lab”, säger Manish Vyas, President, Communications, Media & Entertainment och CEO, Network Services.

Tech Mahindra har tidigare arbetat med globala företag i underhållningsindustrin, molntjänstleverantörer och mobiloperatörer – och presenterar nu en egen tjänst som ska förbättra spelupplevelsen för slutkonsumenterna. Lösningen kommer att vara 5G-baserad, ha låg latens och är i grunden en form av plug and play-lösning med spel lagrade i molnet som ska kunna nås från valfri spelplattform.

“Vår vision att leverera en prisvärd och kvalitativ användarupplevelse är det som gör oss till en ledande aktör inom molnbaserad gaming. Vi är glada över att samarbeta med Tech Mahindra, som vi ser som ett av de världsledande teknikföretagen.

Tech Mahindra lanserar molnbaserad gamingtjänst – eliminerar behovet av spelkonsoler

Genom att kombinera deras expertis med vår innovativa virtualiseringsteknik och molnkapacitet, kommer vårt molnbaserade gaming-erbjudande bli en vändpunkt på marknaden”, säger Juan José Martin, VD Ludium Lab.

Den molnbaserade gaming-tjänsten kommer att förvaltas gemensamt av Tech Mahindra och Ludium Lab, med siktet inställt på samarbeten med storbolag inom telekomindustrin, däribland ledande mobiltillverkare, mobiloperatörer och tv-tillverkare.

 

 

 

Relaterade Artiklar