Spotin tecknar avtal med Bonnierförlagen. Ska revolutionera e-handel för fysiska böcker
Hem E-HANDEL Tech-bolaget Spotin tecknar avtal med Bonnierförlagen – ska revolutionera e-handel för fysiska böcker

Tech-bolaget Spotin tecknar avtal med Bonnierförlagen – ska revolutionera e-handel för fysiska böcker

Publicerat av: Redaktionen

Det Luleåbaserade tech-bolaget Spotin utvecklar lösningar som kopplar samman media och e-handel genom att möjliggöra köp av produkter och tjänster direkt i alla typer av digitalt innehåll.

Genom ett samarbete med Bonnierförlagen gör man det nu möjligt att köpa böcker digitalt på ett nytt sätt.

Först ut är sajten Barn i stan där besökaren kan hitta information om aktiviteter och nöjen tillgängliga för barn och unga mellan 0-13 år i Stockholm.

Sajten är en populär destination för alla vuxna som vill hitta information om kulturevenemang och tips på saker att göra med sina barn. Satsningen med Spotin möjliggör för besökaren att initialt kunna köpa böcker men på sikt även andra typer av produkter och tjänster direkt från redaktionellt innehåll.

“Vår målgrupp är familjer som vill få tips och inspiration på aktivitet och upplevelser inom kultur, natur och rörelse. Vi har sedan starten för 16 år sedan även publicerat boktips, författarintervjuer och nyheter inom barnlitteraturen och vi vet att det finns ett stort intresse hos våra besökare.

Det är därför extra kul att kunna erbjuda besökarna möjligheten till direktköp från vår sajt med Spotin. Vi går från att vara en sajt för tips och information till att även erbjuda våra besökare möjlighet att köpa böcker på ett helt nytt sätt. Direkt när du upptäcker en intressant bok till ditt barn kommer du kunna köpa den utan att du som besökare behöver lämna sajten” menar Ulf Norrby, grundare, VD och ansvarig utgivare på Barn i stan.

Spotins grundare och VD, Kristoffer Karlsson menar att samarbetet är startskottet på ett nytt e-handelssegment för böcker. Lösningen möjliggör för köp i sammanhang där konsumenten blir inspirerad, något som kan leda till högre konvertering.

“Det är spännande att ta vår teknik till nya branscher utöver mode som vi jobbar mycket med idag. Dagens rådande e-handelssystem är inte tillräckligt anpassat för varken kunder, varumärken eller publicister och satsningen hos Barn i stan bevisar att de möjligheter vi skapar är efterfrågade inom flera kategorier. Nu adderar vi fler segment och produktkategorier för kurerad och sömlös e-handel.

Under kommande månaderna kommer en rad nya publicister och sajter tillkomma för bokförsäljning. Vi ser en stor efterfrågan på den typ av samarbete som vi tillhandahåller från innehållskapare och publicister.

Spotin tecknar avtal med Bonnierförlagen. Ska revolutionera e-handel för fysiska böcker

Spotin tecknar med Bonnierförlagen, Barn i stan först ut.

De börjar se möjligheterna till intäkter utan att behöva föra lager, ordna med distribution och kontakt med slutkonsument. De ska enbart kunna fokusera på att skapa bra redaktionellt innehåll, resten löser vi på Spotin” Säger Kristoffer Karlsson, grundare och VD för Spotin.

Spotin och Barn i stans e-handelslösning finns tillgänglig från Mars 2022

 

 

 

 

Relaterade Artiklar