TCL vinner fler prestigefyllda utmärkelser för tv och soundbars
Hem EVENT TCL vinner fler prestigefyllda utmärkelser

TCL vinner fler prestigefyllda utmärkelser

Publicerat av: Redaktionen

Priserna fortsätter regna över TCLs ljud och tv-produkter.

TV-modellerna C825 och QLED850 vinner guld och silver i Ljud och Bilds årliga prisutdelning av årets produkter.

TCL Electronics, Stockholm, 8 november 2021 – TCL tar hem en storslam i Ljud och Bilds årliga prisutdelning ”Product of the Year Award”. QLED850 vinner Guld med utmärkelsen ”Bästa TV 2021/2022”. Dessutom blir QLED850 ”Bäst i test” i ett stort jämförande test av 65-tummare från starka varumärken i prisklass 15 000 kronor. Även TCLs soundbar TS8132 vinner Guld och ”Bästa soundbar 2021/2022”.

TCL vinner fler prestigefyllda utmärkelser för tv och soundbars– Det här är förstås en jätterolig, och oerhört viktig, vinst för oss. Bra ljudprodukter har vi fått bevis på tidigare, och att vi nu även prisas för våra främsta QLED- och Mini LED-modeller av en av de främsta nordiska techmedierna väger tungt för oss, säger Johan Huss, country manager TCL Nordics.

På andra plats, med silver, i Ljud och Bilds ”Product of the Year 2021/2022” kommer TCLs Mini LED-modell C825 samt soundbar TS8111.

TCL sticker ut i sin prisklass
QLED-modellen QLED850 får fina betyg av både konsumenter och media.

  • Ljud och Bild ger den ”Bäst i test” med omdömet: ”Sammantaget är det TCL som kniper guldmedaljen i den här prisklassen. QLED850 kan skryta med en rad praktiska finesser och har både formatstöd och anslutningsmöjligheter på plats. Bild är utmärkt och ljudet är tillräckligt bra för att klara sig utan en soundbar-högtalare. Helt klart ett av de bästa köpen under 15 000 kronor!”
  • M3ger den betyg 4 av 5 med omdömet ”QLED850 levererar rätta kontrasten, färgerna och mer ljud än vi förväntar oss. Smidig fjärrkontroll och Android TV ger dig alla funktioner och appar som behövs. Och med hög bildkrefvens och fullt hdmi 2.1-stöd kan du spela obehindrat.

Mini LED-modellen C825 blir också uppmärksammad i fler tester
Förutom EISA-utmärkelserna tidigare i år, har C825 fått fina omdömen av media:

  • M3ger den 4 av 5 med omdömet ”Prispressad Mini LED-tv med extra bra ljud. Det är två saker som ofta utmärker sig när vi testar tv från TCL, mycket ljud och konkurrenskraftigt pris. Så blir det också i denna på flera sätt spektakulära tv.”
  • Hemmabio, ger den 7 av 10, och betyget ”Bra köp”. ”Ljusstark och kontrastrik TV där det mesta faller på plats. TCL C825 ger oss Mini-LED till trevligt pris.”

Att QLED850 tillsammans med C825 är två riktigt bra tv-modeller för gaming, råder det ingen tvekan om. Med HDMI 2.1 säkerställs kompatibilitet med de senaste generationerna av spelkonsoler och möjliggör funktioner som ALLM (Auto Low Latency mode). ALLM låter videospelkonsolen eller PC-grafikkortet automatiskt växla teven till spelläge för en supersnabb responstid på under 15 ms. C825 har också något som kallas Game master pro. HDMI 2.1-standarden möjliggör inte bara en lägre responstid, utan dessutom ett mycket bättre flyt tack vare att man kan spela upp 4K i 120 bilder per sekund. Och VRR eliminerar fördröjningar och så kallad screen tearing, som ibland kan uppstå vid långsamma kamerapanoreringar eller klassiska tv-spel.

 

Relaterade Artiklar