TCL vinner dubbla EISA-utmärkelser i år igen – ”PREMIUM LCD TV” för C825-serien och ”BEST BUY SOUNDBAR” för TS8132
Hem PRODUKTNYHETER TCL vinner dubbla EISA-utmärkelser i år igen

TCL vinner dubbla EISA-utmärkelser i år igen

Publicerat av: Redaktionen

”PREMIUM LCD TV” för C825-serien och ”BEST BUY SOUNDBAR” för TS8132

I år vinner TCL en exceptionell seger för EISA Award.

Det är den första gången som TCL vinner ”PREMIUM LCD TV 2021-2022” för Mini LED TV 65C825, en utmärkelse som erkänner LCD-TV-apparater av mycket hög kvalitet.

Vidare så vann TCL SOUNDBAR TS8132 titeln ”BEST BUY SOUNDBAR 2021-2022” som visar att dessa TCL-produkter har övertygat de europeiska ljud- och bildexperterna om deras prestanda vad gäller bild och ljud.

TCL Mini LED TV 65C825 VINNER ”PREMIUM LCD TV 2021-2022” FÖR FÖRSTA GÅNGEN I TCL:s HISTORIA
TCLs 65C825 fick utmärkelsen Premium LCD-TV av EISAs ljud- och bildexperter för första gången i TLCs historia. TCL 65C825 lanserades i april 2021 på den europeiska marknaden. Det är en 4K Mini LED TV kombinerad med QLED, Android TV och Onkyo-ljudsystem.

TCL:s 65C825-modell och hela C82-serien levererar 100% äkta filmisk färgvolym som består av mer än en miljard färger och nyanser. Den kan klassificera typ av innehåll för att göra bilder på TV-skärmen väldigt realistiska. Detta tack vare den toppmoderna Quantum Dot-tekniken och den andra generationens AiPQ som i stor utsträckning använder sig av AI deep learning neural networks för UHD-uppskalning. Dessutom har TCL C82 serien riktig TCL Mini LED-teknik. Tack vare denna högpresterande Mini LED-skärm levererar de noga kontrollerade Mini LED-lamporna en hisnande kontrast, otrolig ljusstyrka för dramatiska höjdpunkter och rikare, mer verklighetstrogen HDR-prestanda. Detta gör C82 serien kapabel till att, samtidigt, visa nya detaljer i mörka områden och speciella höjdpunkter för mer djup, detalj och dimension.

Ur EISA-juryns utlåtande:
TCLs flaggskepp 65C825 4K TV för med sig en bildprestanda som motsäger dess tilltalande prislapp genom att ersätta den konventionella bakgrundsbelysningen i en LCD-skärm med fördelade zoner for dimningsuppsättning som består av tusentals mini LED-lampor. De mörka nivåerna och detaljerna i skuggorna är utmärkta. Detsamma gäller precisionen i HDR-uppspelningen. Dolby Vision och HDR10+ hanteras medan HDR10 finjusteras med Dynamic Tone Mapping. Utöver dess filmiska bilder tickar denna mini LED TV flera andra boxar, allt från ljussystem som designats i samarbete med Onkyo som ger ett storskaligt ljud till sin smarta Android-plattform och kompatibilitet med nästa generationens spelkonsoler. Oavsett hur du ser på det så är 65C825 en TV-triumf.”

TCL 65C825 är dessutom Calman Ready, vilket innebär att den stöder 3D LUT och över 4000 färgkalibreringspunkter som Calmans auto-kalibreringsprogram använder och förbättrar färgkvaliteten med Aurora Color Engine. Konsumenterna kan dra full nytta av Aurora Color Engine som finns i Calman-programmet. Den byggdes från grunden genom att implementera det senaste inom färgvetenskaplig forskning.

– Vi har ansvarat för produktutveckling i 20 år och innovationerna som vi lägger fram varje år visar att huvudskärmen vi har hemma fortsätter att leverera mer. C825-serien är vårt steg in i området för Premium-TV, eller, med andra ord, produkter som fungerar extremt bra och levererar en intensiv upplevelse inom tre stora områden som vi bemästrade i år: streaming, sport och spel. Våra konsumenter blir en del av showen med vår kombination av AI-funktioner för uppskalning och bearbetning med QLED-panel för verklighetstrogna färger, Mini LED med bakgrundsbelysning för extremt dynamiskt omfång och 100Hz uppdateringsfrekvens för smidiga rörelser. Det finns ingen premium-TV utan Calman Ready-kalibrering och Dolby Vision som IQ där AI hjälper till att anpassa Dolby Vision HDR-upplevelsen till innehållet och omgivningsförhållanden och som UHD 120 Dolby Vision VRR-spel, säger Marek Maciejewski, chef produktutveckling, TCL Europe.

TCL SOUNDBAR TS8132 VINNER ”BEST BUY SOUNDBAR 2021-2022” FRÅN EISA
TCL har fått stor framgång med soundbars med uppslukande Dolby Atmos-ljud, och lanserar i år dess nya soundbar TS8132. Denna 3.1.2 Dolby Atmos soundbar har en trådlös subwoofer och levererar uppslukande ljud från användarnas favoritstreamingtjänster, TV och spel. TS8132 har nu blivit tilldelad utmärkelsen ”BEST BUY SOUNDBAR 2021-2022” av EISAs ljudexperter.

TCL soundbar TS8132 ger en uppslukande upplevelse
TCL vinner dubbla EISA-utmärkelser i år igen – ”PREMIUM LCD TV” för C825-serien och ”BEST BUY SOUNDBAR” för TS8132Med TCLs soundbar TS8132 kan användare uppleva Dolby Atmos med en ny dimension som drivs av kanaluppsättningen 3.1.2. Detta ger ljudet en uppslukande bredd och höjd. Det är inte endast prestandan som imponerar, utan även den överraskande snygga designen och en kompakt men ändå kraftfull subwoofer.

TS8132 erbjuder fängslande film- och TV-upplevelser, och utöver det kommer den snabbt att bli en ljudhub i ditt vardagsrum med inbyggd Chromecast. Den funkar med Apple AirPlay, Hey Google och Alexa, och kan ansluta till alla populära ljudsystem. Den stöder också HDMI med eARC för en smidig anslutning till teven med alla ljudformat, och är även kompatibel med Dolby Vision 4K pass-thru.

Ur EISA-juryns utlåtande:
”Via en fysisk driver array med en dedikerad mittkanal och dubbla upplyftande enheter plus en trådlös subwoofer skapar TCLs prisvärda soundbar-system ett omslutande ljud med 3.1.2-kanaler och en diskret design. TS8132s dialoghantering, effektseparation och detaljer är perfekta för en TV-baserad installation. Man kan säga detsamma om känslan av skalning som den djupa basresponsen ger. Native Dolby Atmos-uppspelning stöds och stereoinnehåll kan blandas in via soundbarens surroundläge. Specifikationen passar också för en dyrare modell – dubbla HDMI -portar, USB och optiskt digitalt ljud gör det enkelt att ansluta en rad olika källor, medan Chromecast (med röststyrning från Google Assistant), Apple AirPlay och Bluetooth erbjuder mycket trådlös potential.”

– I TS8132 återspeglar vi våra bästa metoder för produktskapande från vår belönade TV 55C728. Den ger ett uppslukande ljud från streamingtjänster, TV-program och spelkonsoler för alla. Vårt samarbete med Dolby och tre främre och två uppgående kanaler levererar en ljudkupol-effekt endast från själva soundbaren. Du behöver varken extra högtalare eller kablar, säger Marek Maciejewski, chef produktutveckling, TCL Europe och fortsätter: Intressant ljud är inte allt idag. Det finns streamingtjänster som exempelvis Spotify och Tidal där du kan använda uppleva tjänsterna i Hi-Fi-kvalitet via din mobil. I princip vilken ljudkälla som helst kan konverteras till uppslukande 3D-ljud, vilket gör att en soundbar idag inte längre bara skapar bättre TV-ljud, den är också din Hi-Fi-högtalare för streaming.

Relaterade Artiklar