TCL Communication lanserar nya kraftfulla Alcatel 3X till superpris

Under årliga hemelektronikmässan IFA i Berlin den 6 september lanserar TCL Communication flaggskeppet Alcatel 3X, som är det senaste tillskottet i företagets omfattande smartphone-portfölj.

Det är en kraftfull telefon med flera funktioner utöver det vanliga i detta prissegment.

Alcatel 3X har Super Full View Display, Google Assistant och fokus på verklighetsnära bilder. Mobiltelefonen har tre kameror (16 MP+8 MP+5 MP AF), vilket ligger i linje med TCL:s ambition om att erbjuda mobiler som följer de senaste trenderna och ger den bästa upplevelsen.

– Dagens trender pekar på att smartphones leder kapplöpningen inom digital fotografering. Därför är det naturligt för oss att erbjuda produkter med högre flexibilitet och här en produkt som differentierar sig när det gäller kamerasensorer och linskombinationer, säger David Derrida, produktchef för Europa på TCL Communication.

– Vi är nu stolta över att få presentera vår flaggskeppsprodukt – Alcatel 3X – en telefon med tre kameror, hög prestanda och som tar helt suveräna bilder utan att kosta en förmögenhet, fortsätter David Derrida.

Med Alcatel 3X får du de allra vassaste och senaste funktionerna med en tunn dubbelsidig 2,5D-glasdesign.

Framsidan utgörs till 89 procent av den omslutande 6,52” HD+Super Full View Display med stilfull mini-notch. Telefonen är utrustad med en åttakärnig processor, 64/4 GB-minne och ett batteri på hela 4 000 mAh.

De tre mångsidiga kamerorna på telefonens baksida gör det möjligt att skapa bilder med “bokeh-effekt” – i realtid, med ultravidvinkel, som nattvideo och med AI-funktion exempelvis scene detection. Nya Alcatel 3X tar din digitala fotografering till en ny helt nivå.

Telefonen har också en särskild funktion för att snabbt och enkelt få tillgång till Google Assistant, så att du lätt kan öppna appar och komma åt den praktiska funktionen Google Lens.

Alcatel 3X kommer att finnas i handeln under hösten med ett rekommenderat pris från
1 590 kr.