TÅLIG FAVORIT FRÅN PANASONIC UPPDATERAS MED 5G
Hem NYHETER Tålig favorit från panasonic uppdateras med 5G-anslutning

Tålig favorit från panasonic uppdateras med 5G-anslutning

Publicerat av: Redaktionen

Panasonic TOUGHBOOK G2 är en tålig tablet för fältarbetare som behöver snabb mobilanslutning även i miljöer av mer krävande slag.

Den nya modellen som begåvats med 5G-anslutning öppnar också upp för många spännande möjligheter för både användare och företag.

Panasonic TOUGHBOOK G2, företagets bästsäljare bland ruggade tablets, kommer nu i en uppgraderad version med stöd för 5G. Modellen, som blivit en favorit bland annat hos fältpersonal och lagerarbetare, kommer att kunna beställas från och med februari i år och den kraftigt ökade bandbredden som möjliggörs av 5G-tekniken öppnar nya möjligheter.

TÅLIG FAVORIT FRÅN PANASONIC UPPDATERAS MED 5GExempelvis kan nu även riktigt tunga filer snabbt laddas ned från (eller upp till) molnet och det blir möjligt att arbeta direkt i komplexa programvaror, i realtid och utan fördröjning. Förbättringarna i ökad bandbredd kan omsättas i praktiken när exempelvis ambulanspersonal under färd kan videokonferera om en patients tillstånd med en läkare och på så sätt spara dyrbar tid vid ankomst till sjukhuset. Ett annat exempel kan tänkas vara en reparatör som direkt vid vägkanten kan diagnostisera ett problem, ladda hem ett nytt operativsystem och därefter installera detta i ett fordon. Allt utan ett tidsödande besök till en fysisk verkstad.

Mer minne och lagringskapacitet

Utöver 5G-kompabilitet döljer sig även en hel del andra nyheter under locket på den senaste generationens TOUGHBOOK G2. En nyhet är att enheten nu levereras med inbyggt eSIM, en funktion som efterfrågats av IT-administratörer och gör hanteringen av fysiska sim-kort till ett minne blott. Prestandan har också fått sig ett lyft då arbetsminnet fördubblats och lagringsutrymmet utökats. Som tillval finns även ett smart tangentbord som är bakgrundsbelyst och smidigt nog också har en extra USB Type-A och Type-C-port. Kombinationen gör TOUGHBOOK G2 särskilt mångsidig och den passar därför lika bra i mötesrummet som monterad i ett fordon eller när användaren befinner sig till fots.

Relaterade Artiklar