Svenska Röhnisch väljer Salesforce för globalt avancemang
Hem NYHETER Svenska Röhnisch väljer Salesforce för globalt avancemang

Svenska Röhnisch väljer Salesforce för globalt avancemang

Publicerat av: Redaktionen

Det svenska träningsmärket Röhnisch som anses vara det första etablerade gymnastik-varumärket i Sverige, väljer Salesforce Commerce Cloud för att expandera internationellt.

Svenska Röhnisch väljer Salesforce för globalt avancemang 2Med en omsättning på 200 miljoner kronor om året varav 60 procent utomlands, är det nödvändigt att bolaget får bättre verktyg att nå konsumenter utanför Sverige. Detta målet når Röhnisch bäst med hjälp utav plattformen Commerce Cloud. VD Fredrik Röhnisch kommenterar:

– Vi har väldigt höga tillväxtmål för vår direktförsäljning och behöver rätt verktyg för att kunna nå dem. E-handel kommer att vara prioriterat för oss i vår internationella expansion, och om vi ska kunna växa enligt våra mål måste vi nå en betydligt större publik.

Fredrik Röhnisch tillägger att det långsiktiga målet är att hälften av försäljningen ska ske online och resten i fysiska butiker. För att nå framgång med internationell e-handel krävs det skräddarsydda lösningar som anpassas för lokala marknaders behov.

– Med Salesforce blir vi globala och får en sajt som i första läget finns på sex språk, med lokala leverans- och betalsätt, som når kunder i hela världen. Vår butik finns i lokalanpassade versioner och plattformen känner av vilket land kunden befinner sig i och anpassar sig efter det. Vi kan dessutom köra olika kampanjer på olika marknader och jobba med lokala betalnings- och leveranslösningar.

Med Commerce Cloud undviker Röhnisch problem med IT och driftsfrågor och kan istället fokusera på design och marknadsföring.

– För mig var det viktigt att inte låta tekniken stå i vägen för vår expansion. Vi är inget teknikbolag utan ska fokusera på att utveckla och marknadsföra våra fantastiska kollektioner, och med teknikens hjälp nå ut. Vi gör det vi är bra på och låter någon annan ta hand om tekniken.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>