Svenska Påhoj nominerade i Amazons prestigefulla ”Startup of the year”
Hem E-HANDELAMAZON Svenska Påhoj nominerade i Amazons prestigefulla ”Startup of the year”

Svenska Påhoj nominerade i Amazons prestigefulla ”Startup of the year”

Publicerat av: Redaktionen

Malmöföretaget Påhoj är nominerade till ”Startup of the year” i Amazons tävling ALIA.

Påhoj ligger bakom den kombinerade cykelsitsen och barnvagnen och har redan vunnit flera internationella designpriser.

Företaget är ett av fem bolag i världen som är med i slutspurten i den prestigefulla tävlingen.

Det är första gången Amazon anordnar tävlingen ALIA (Amazon Launchpad Innovation Award) och tusentals produkter från startup-företag har utvärderats. Som ett av fem företag som är kvar i loopen, och som enda svenska bolag, finns malmöföretaget.

– Det är stort att vi bland alla företag har blivit rankade som ett av det mest spännande innovationsbolagen. Sedan vi började sälja vår produkt i år har vi bemötts väldigt positivt och vi är redo att möta den cykelboom som pågår i runt om i världen, säger designern och grundaren av Påhoj, Lycke von Schantz.

Svenska Påhoj nominerade i Amazons prestigefulla ”Startup of the year”Lycke är industridesignern med en bakgrund som designer för bland annat IKEA och som har satsat på en unik idé och gjort den till verklighet. Påhoj är en cykelsits, som via ett enkelt klicksystem sätts på och tas av från cykeln och kan göras om till en barnvagn på några sekunder. Visionen är att göra vardagen lättare för småbarnsföräldrar.

Bolaget består av ett kvinnligt team lett av Sara Sterner som bland annat har arbetat som tillväxtchef på Orbital Systems och nyligen axlade VD rollen på Påhoj.

Vi strävar efter att starta innovationer i vardagen med sina skärande produkter. Produkter som inte bara hör hemma i framtiden utan formar den.

– Amazons nya designpris strävar efter att prisa startups som tar innovation in i människors vardag, och som är med och skapar framtiden. Det är precis vad vi gör, säger Påhojs VD Sara Sterner.

ALIA avgörs genom publik röstning som börjar idag och pågår i två veckor. Den som blir ”Startup of the year” tilldelas 100 000 Euro. Alla de fem som nominerats har redan vunnit 10 000 Euro.

Relaterade Artiklar