Svenska Kiliaro först i världen att lansera bilddelning på millisekunden
Hem APPAR Svenska Kiliaro först i världen att lansera bilddelning på millisekunden

Svenska Kiliaro först i världen att lansera bilddelning på millisekunden

Publicerat av: Redaktionen

Svenska bildappen Kiliaro släpper nu Smart bilddelning, en funktion som låter användare dela bilder med varandra i samma sekund som de tas, och blir därmed först i världen med att erbjuda detta.

Den nya funktionen är bara en av flera innovationer som bolaget planerar att presentera den närmaste tiden.

Kiliaro grundades 2015 med en vision om att innovera sättet som vi lagrar våra bilder på, och i september i år börsnoterades bolaget på Nasdaq First North. Nu presenterar de en ny central funktion i appen som ska förenkla hur vi delar bilder mellan varandra, så kallad Smart bilddelning.

Den nya funktionen gör det möjligt för användare att automatiskt dela bilder med varandra i samma stund som de tas, vilket gör funktionen speciellt användbar i sociala sammanhang såsom middagar, fester och semestrar. Tack vare att delningen sker direkt slipper användaren det onödiga steget av administration som traditionella fotoappar kräver, som att skapa grupper eller skicka bilderna manuellt. Dessutom har man gjort det möjligt för användarna att kommentera och interagera med varandra direkt i appen.

Svenska Kiliaro först i världen att lansera bilddelning på millisekunden

– Idag delar vi oftast bilder med varandra genom olika chattappar och SMS. Dock är inte dessa appar anpassade för att dela stora mediafiler, vilket gör att kvalitén på bilderna dras ned. Dessutom är det lätt hänt att delade bilder försvinner i chattflöden. Hur vi delar foton med varandra har sett likadant ut i många år – men nu är det dags för förändring, säger Arian Bahrami, CTO och grundare av Kiliaro.

Den nya funktionen Smart bilddelning är enligt Kiliaro bara bland de första i raden på många nyheter som bolaget kommer att presentera framåt inom kategorin privat bilddelning. Med flera tilläggsfunktioner planerade i närtid vill Kiliaro förhöja användarupplevelsen ytterligare.

– Behovet av smart bilddelning är större än någonsin, och för oss på Kiliaro har lanseringen av Smart bilddelning varit en stor milstolpe som vi nu har åstadkommit. Vi ser redan en tydlig ökning av engagemang i appen och ser nu fram emot att fortsätta hjälpa våra användare att enkelt samla och dela sina minnen, avslutar Arian.

Relaterade Artiklar