Svenska fotoappen Kiliaro stärkt nu av Google
Hem APPAR Svenska fotoappen Kiliaro stärkt nu av Google

Svenska fotoappen Kiliaro stärkt nu av Google

Publicerat av: Redaktionen

Samtidigt som grundarna av Kiliaro var i farten att bygga fundamentet till sin plattform för ett par år sedan, släppte Google en liknande tjänst vid namn Google Photos.

En antiklimax som tvingade gänget att tänka utanför boxen och som nu visar sig resultera i ett överträffat utfall. 

För några år sedan då Kiliaros grundare byggde fundamentet i plattform blev de oväntat överraskade av att Google släppte en liknande tjänst vid namnet Google Photos. Det blev en chock för teamet eftersom Google dessutom erbjöd tjänsten gratis för alla.

Svenska fotoappen Kiliaro stärkt nu av GoogleGänget bakom Kiliaro fick därefter svårt att attrahera nödvändigt kapital till bolaget. Många investerare som varit intresserade backade och bolaget fick en svår uppförsbacke.

–    Nu så här i efterhand känner vi oss tacksamma för att Google lanserade en ny lagringstjänst. Det tvingade oss till att ”Kill your darling” och pivot. Det är tack vare den vändningen som vi klarade oss genom krisen och kom ut på andra sidan med en mycket vassare tjänst än det vi initialt hade tänkt oss.

Google har numer tagit tillbaka sitt erbjudande om gratis lagring. Därtill finns ett hav av molnlagringstjänster på nätet och de slår sig blodiga i kampen om att sälja sina Gigabytes och Terrabytes. Ett rött hav där konkurrensen är brutal på en hårt exploaterad marknad.

–    Under min tid i branschen har jag sett många bolag födas och gå i graven. Det är oerhört svårt att konkurrera med Apple, Google, Amazon, Dropbox med flera på att sälja lagring. Dessutom är termer som backup, lagring, molntjänst m.m. osexigt och nu något omodern enligt mig, säger grundaren Arian Bahrami.

Kiliaro ser sig inte som en lagringstjänst, ingenstans på hemsidan nämner man ordet moln och man säljer inga Gigabytes eller Terrabytes. I stället går Kiliaro att se som ett nytt innovativt sätt i hur vi människor delar bilder med varandra. Ett socialt medium för dina livsminnen och din närmaste krets där integritet står högt. En position som man står ensam på enligt bolaget. Sedan blir det oändligt med utrymme för den som vill uppgradera sitt konto och kostanaden är endast 19kr per månad, vilket är en prissättningsstrategi som man är ensam om i världen.

Kiliaro fokuserar just nu helt på sin internationella expansion och vidareutveckling av den unika sociala plattformen som boostar den organiska användartillströmningen.

 

Relaterade Artiklar