Suunto släpper Suunto 5 Peak – en lätt, elegant och uthållig GPS-klocka med lång batteritid
Hem PRODUKTNYHETER Suunto släpper Suunto 5 Peak – en lätt, elegant och uthållig GPS-klocka

Suunto släpper Suunto 5 Peak – en lätt, elegant och uthållig GPS-klocka

Publicerat av: Redaktionen

Efter framgångarna med den nyligen släppta Suunto 9 Peak, lanserar idag Suunto ett syskon till den omtyckta flaggskeppsklockan.

Suunto 5 Peak är en GPS-sportklocka  designad för de som älskar utomhusträning och letar efter en lätt, kompakt, hållbar och långvarig partner som vägleder dem mot sina träningsmål, men till ett lägre pris än Suunto 9 Peak.

Suunto 5 Peak är en utveckling av den befintliga modellen Suunto 5. Den nya klockan är 41% lättare och elegant än föregångaren,  erbjuder upp till 100 timmar batteritid och har enkla funktioner för musikkontroll. Klockan uppdateras automatiskt med trådlösa programuppdateringar och har Suuntos nya designspråk, med ett urval av lätt utbytbara tillbehör för att kunna anpassas till användarens personliga stil.

Suunto släpper Suunto 5 Peak – en lätt, elegant och uthållig GPS-klocka med lång batteritidLiksom resten av sortimentet är Suunto 5 Peak lokalt tillverkad i Finland. Suuntos egna designers i Helsingfors har skapat klockan för den aktiva användaren som vill utforska ny terräng och uppnå personliga träningsmål på ett tryggt och säkert sätt. Oavsett om klockan används för löpning, vandring, gång, cykling eller traillöpning, är Suunto 5 Peaks GPS-funktioner, inklusive turn-by-turn-navigering, enkla att använda och hjälper att användaren att följa en rutt utan någon som helst rädsla för att gå vilse. Klockan har även ett inbyggt larm för soluppgång och solnedgång som meddelar användarna exakt hur mycket dagsljus de har att leka med.

Tillsammans med värme- och 3D-kartorna i Suunto-appen kan man som användare enkelt upptäcka populära rutter, planera egna, överföra dem till klockan och följa dem på nästa äventyr. En imponerande uppsättning funktioner från partnertjänster ökar möjligheterna för säker navigering ytterligare.

Heikki Norta, VD på Suunto, tror att den nya klockan kommer vara en stark utmanare.

Det råder inget tvivel hos mig att Suunto 5 Peak kommer att prestera starkt, med tanke på sin ultralätta vikt, eleganta design och rikliga funktionalitet i kombination med ett tillgänglig prisklass”, säger Norta. “Det är det vi hade som mål när vi satte oss ner för att designa klockan, och jag tror att användarna kommer att hålla med om att vi inte har misslyckats. Med den här klockan är de redo för sitt nästa äventyr.”

Nyckelfunktioner: 

  • Väger endast 39 gram
  • Musikkontroller på klockan
  • Tre batterilägen: Performance (20 timmar), Endurance (40 timmar) or Tour (upp till 100 timmar). I “Time Mode” klarar sig klockan i upp till 10 dagar på en enda laddning.
  • 80+ sportlägen att välja från eller anpassa dina egna i Suunto-appen
  • Förmåga att skapa rutter och hitta rutter för 20 olika sporter via värmekartorna i Suunto-appen
  • Planera rundor och se dina aktiviteter på 3D-kartor i Suunto-appen
  • Pulsmätning direkt på handleden
  • Klockan erbjuder anpassad träningsvägledning, räknar steg, kalorier, återhämtning och mäter sömnkvalitet och varaktighet
  • Har en ny Burner-funktion som räknar förbränning av fett och kolhydrater vid träningstillfället

Liksom alla Suunto-klockor har Suunto 5 Peak gått igenom tuffa tester, är gjord för att klara alla väderförhållanden och är vattentålig ned till 30 meter. Den slitstarka infattningen i rostfritt stål och polyamidlinsen gör  klockan till en tålig träningspartner. Till klockan kan man välja emellan armband i sex olika färger, bland annat Suuntos första armband som är tillverkat av överblivet material från remproduktion, och nio andra kompatibla 22 mm-armband. Klockan är kompatibel med Suuntos cykelsensor och smarta pulsbälte.

Suunto 5 Peak finns tillgänglig att förbeställa på utvalda marknader via suunto.com den 20 januari och till försäljning hos utvalda återförsäljare samt via suunto.com den 1 februari till ett pris av 2,990 SEK.

Suunto 5 Peak:

Storlek: 12.9 mm x 43 mm

Vikt: 39 g

Infattning: Rostfritt stål

Lins: Polyamid

Displayupplösning: 218 x 218

Armband: 22 mm silikonremmar

Navigation: GPS, Glonass, Galileo​, Beidou, QZSS

Batteritid: Time mode: upp till 10 dagar. 20 timmar (Performance Mode), 40 timmar (Endurance Mode), eller upp till 100 timmar (Tour Mode).

Barometer: GPS

Vattentålighet: 30 m

Fler funktioner: SuuntoPlus™

 

Relaterade Artiklar