Surfkollen från Comviq gör det enklare för kunden att välja rätt abonnemang
Hem NYHETER Surfkollen från Comviq gör det enklare för kunden att välja rätt abonnemang

Surfkollen från Comviq gör det enklare för kunden att välja rätt abonnemang

Publicerat av: Redaktionen

Varannan svensk tror att de betalar för mer data än vad de faktiskt använder i sina mobilabonnemang.

Surfkollen från Comviq gör det enklare för kunden att välja rätt abonnemang 2Hälften av svenskarna vet heller inte hur mycket data som ingår i deras abonnemang varje månad. För att förenkla i gigabytedjungeln och matcha datamängden till kundens behov lanserar Comviq nu tjänsten ”Surfkollen”.

Nu lanseras ”Surfkollen” – en tjänst från Comviq som gör det enklare att välja det bäst lämpade abonnemanget baserat på hur mycket surf kunden använder varje månad. I en undersökning av svenskarnas surfbeteenden som Comviq genomfört visar det sig nämligen att hälften av svenskarna upplever att de betalar för mer data än vad de faktiskt behöver.

– Att känna sig trygg med hur mycket man kan surfa är en förutsättning för ett enkelt uppkopplat liv. Vår undersökning visar att många svenskar känner sig osäkra och begränsade när det kommer till datamängd och det vill vi på Comviq ändra på. Därför behövs en tjänst som Surfkollen, säger Oscar Karlsson, affärsområdeschef på Comviq.

Tjänsten innebär att kunden får chatta, maila, streama, swipa och scrolla för 40 GB per månad i två månader. Under tiden ser Comviq över hur mycket data som förbrukas och ger sedan en rekommendation om vilket abonnemang som bäst matchar kundens behov. På så sätt kan kunden vara säker på att abonnemang och pris överensstämmer med sitt eget surfbeteende.

Comviqs undersökning visar att det finns ett stort behov hos svenskarna av en tjänst som förenklar och förklarar vad en gigabyte faktiskt innebär.

Hälften vet inte hur mycket data som ingår i deras mobilabonnemang, och om mängden surf tar slut upplever över 60 procent av de tillfrågade att de känner sig begränsade i sitt liv.

– Svenskarna är idag vana vid att ständigt vara uppkopplade och i takt med utvecklingen ökar operatörernas ansvar att vägleda konsumenterna i gigabytedjungeln. På Comviq drivs vi av att vara schyssta, enkla och billiga och det är också därför vi har dubblat surfen i våra prisplaner utan extra kostnad, säger Oscar Karlsson.

Surfkollen finns tillgänglig från 23 april och kostar 95 kronor per månad i två månader. Kunden får då fria samtal, sms och mms samt 40 GB surfpott att nyttja under testperioden.

Relaterade Artiklar