Styr värmen rum för rum med nytt smart tillbehör
Hem PRODUKTNYHETERSMARTAHEM Styr nu värmen rum för rum med nytt smart tillbehör

Styr nu värmen rum för rum med nytt smart tillbehör

Publicerat av: Redaktionen

Nu lanserar NIBE ännu ett smart tillbehör som bidrar till en enklare och mer hållbar vardag.

Med den trådlösa radiatortermostaten kan temperaturen enkelt justeras i ett enskilt rum.

–På så sätt kan man spara energi och få högre komfort, säger Sven Hallbeck, produktchef för de smarta tillbehören.

Med de smarta hem-tillbehören till värmepumparna i S-serien, går det redan idag att övervaka och styra inomhusklimatet i klimatsystem. Med nya radiatortermostaten SRV 10 kan värmen och energiförbrukningen nu styras rum för rum.

–Visten är att man kan värma rum bara när man behöver, på så sätt kan man spara energi, säger Sven Hallbeck, produktchef för de smarta tillbehören. Till exempel genom att ha en lägre temperatur i sovrummen på nätterna.

Den trådlösa radiatortermostatens anslutning är M30x1,5 och en Danfoss RA-adapter ingår så att den passar de flesta värmesystem. Adapter ARV 10 för M28x1,5 finns som tillbehör och säljs separat

–Det är enkelt att komma igång, man byter ut de gamla passiva termostaterna mot en SRV 10, parkopplar med värmepumpen i S-serien och ställer in lämplig temperatur, säger Sven Hallbeck. Sen sköter värmepumpen resten.

I serien trådlösa tillbehör finns de nu sex produkter som tillsammans med en värmepump i S-serien kan styra värmen, luftfuktigheten, CO2-halten och energiförbrukningen.

Styr värmen rum för rum med nytt smart tillbehör

Hela familjen trådlösa tillbehören passar till värmepumpar till NIBE S-serien. Från vänster: Nya trådlösa radiatortermostaten SRV 10, rumsenhet NIBE RMU S40, trådlös koldioxid-, temperatur- och fuktsensor CDS 10, trådlös temperatur- och fuktsensor TH

FÖRDELAR MED NIBES SMARTA TILLBEHÖR

-Bekvämare och mer precis styrning av inomhusklimatet.
-Temperatur, luftfuktighet och CO2-halt justeras automatiskt av värmepumpen för hög komfort och låg energiförbrukning – eller manuellt efter behov.
-En del av ditt smarta, energisnåla hem i kombination med en värmepump/inomhusmodul i NIBE S-serien.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar