Stort intresse för skånsk innovation och lokala leverantörer när ICA-handlare bjuder in till träff i Malmö
Hem LEVERANTÖRER Stort intresse för lokala leverantörer och skånsk innovation när ICA-handlare bjuder in till träff i Malmö

Stort intresse för lokala leverantörer och skånsk innovation när ICA-handlare bjuder in till träff i Malmö

Publicerat av: Redaktionen

Vi står inför stora utmaningar gällande miljö, klimat och folkhälsa.

Där är livsmedelssektorn både en del av problemet och lösningen.

För att vända utvecklingen måste tillväxten och innovationskraften i små och medelstora företag accelereras för att snabbare bidra till lösningar på lokala och globala utmaningar.

– Innovativa startups driver livsmedelssystemet mot en mer hållbar matkonsumtion. Vi ser att skånska startups ligger långt fram i denna utveckling säger Emelie Olsson, Innovationsledare, Foodtech Innovation Network.

Nu bjuder ICA i samarbete med Foodtech Innovation Network och Lantbrukarnas Riksförbund in till en träff för att stötta innovativa lösningar och lokala leverantörer i Skåne. Drygt 80 handlare och medarbetare från lokala ICA-butiker samt representanter från ICA Sverige kommer att besöka Malmö tisdag den 25 oktober för att ta del av det senaste inom matinnovation. Ett 40-tal lokala startups och matentreprenörer kommer att visa upp sina produkter och lösningar för besökarna.

Målsättningen är att tillgängliggöra nya produkter för handlare och i förlängningen även slutkonsumenten. På så sätt förenklas och möjliggörs övergången till framtidens hållbara livsmedelssystem.

– För ICA handlar innovation om ständig förbättring och om att skapa nya möjligheter. Det behövs handlingskraft och mod att prova nytt. Den här träffen är ett sätt att skapa förutsättningar för nya samarbeten och stötta den lokala affären i Skåne säger Sara Maxence, Innovation Manager, ICA Sverige.

– Ett starkt och öppet innovationsekosystem med samarbete mellan stora bolag och startups är essentiellt för utvecklingen och tillväxten i regionen, därför är denna typ av mötesplatser viktiga. Tillsammans skapar vi framtidens livsmedelssystem, idag säger Emelie Olsson, Innovationsledare, Foodtech Innovation Network.

Stort intresse för skånsk innovation och lokala leverantörer när ICA-handlare bjuder in till träff i Malmö

Divya Mohan, grundare av Ooble Innovations, presenterar växtbaserade och ätbara sugrör för Sara Maxence, Innovation Manager ICA Sverige, under en liknande träff 2021.

Foodtech Innovation Network stöttar små och medelstora företag för att öka tillväxten och innovationskraften i Skåne och Blekinge. Projektet leds av Innovation Skåne, Lunds universitet institutionen för Livsmedelsteknik och institutionen för Kemiteknik, Netport Science Park och Packbridge. Projektet finansieras delvis av den Europeiska Regionala Utvecklingsfonden för Skåne och Blekinge.

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar