Stororder till Fältcom genom Telias samarbetsavtal med Stockholm Exergi om smarta fastigheter
Hem NYHETER Stororder till Fältcom genom Telias samarbetsavtal med Stockholm Exergi om smarta fastigheter

Stororder till Fältcom genom Telias samarbetsavtal med Stockholm Exergi om smarta fastigheter

Publicerat av: Redaktionen

Stockholm Exergi arbetar för att bidra till att göra Stockholm till en hållbar stad och har som ambition att använda 100 procent förnybart eller återvunnet bränsle redan 2030.

Stororder till Fältcom genom Telias samarbetsavtal med Stockholm Exergi om smarta fastigheter 1

Johan Dennelind, vd Telia och Anders Egelrud, vd Stockholm Exergi vid signeringen av avtalet.

För att lyckas med det arbetar Stockholm Exergi bland annat med att effektivisera värme- och energiförbrukning i många fastigheter genom uppgraderad infrastruktur för värmeleveranser. Modern teknik och digitala lösningar ska bidra till en ännu säkrare och jämnare leverans av värme och kyla med ökad komfort.

För att genomföra en så stor infrastrukturuppgradering har Stockholm Exergi upphandlat ett ramavtal med Telia där det ingår leverans av 9 000 smarta IoT-enheter från dotterbolaget Fältcom Genom de digitala lösningarna kan man effektivisera värme- och energiförbrukning i många fastigheter, vilket både ger besparingar, ökad komfort och minskad miljöpåverkan.

– Vi kan med hjälp av denna satsning hjälpa kunderna att bli effektivare vad gäller fastighetens effekt och energianvändning. Det gör det också enklare att styra temperaturen i fastigheten med en jämnare inomhustemperatur som följd, berättar Stefan Patrikson, affärsutvecklingsdirektör på Stockholm Exergi.

Telia förbinder sig genom avtalet att leverera 9 000 IoT-enheter från Fältcom och Stockholm Exergi planerar att installera enheterna under de kommande tre åren.

– Jättekul att vi på Fältcom kan vara med och bidra till ett grönare Stockholm genom vår teknik säger Mikael Långström, VD på Fältcom. Digitaliseringen av fastigheter är bara i sin början och kommer att vara en viktig del av framtidens smarta samhälle. Vi har jobbat intensivt med fastighetslösningar det senaste året och nu börjar vi att se resultat av vår satsning, vilket vi är stolta över.

– Vårt samarbete med Stockholm Exergi är ett viktigt steg mot smartare fastigheter och är ett konkret exempel på hur digitalisering kan effektivisera värme- och energiförbrukning och därmed bidra till hållbar samhällsutveckling, säger Charlotta Rehman, vice-vd för Telia Sverige & chef för Telias företagsaffär.

Relaterade Artiklar