Stadium vässar utbudet med nytt nät från Conscia Netsafe
Hem DETALJHANDEL Stadium vässar utbudet med nytt nät från Conscia Netsafe

Stadium vässar utbudet med nytt nät från Conscia Netsafe

Publicerat av: Redaktionen

Sveriges ledande systemintegratör av Ciscolösningar Conscia Netsafe får leverera ett nytt trådlöst nät till Stadiums centrallager och huvudkontor.

Stadium vässar utbudet med nytt nät från Conscia Netsafe 1

Stefan Maxeby, IT-chef på Stadium

Nätet är viktigt när Stadium digitaliserar med surfplattor i lagret för ökad snabbhet och precision. Stadium låter med Order-in-store nu också kunderna beställa direkt själva från det totala sortimentet, oavsett om det är från lagret i en valfri butik, ehandels- eller centrallagret. Efter en upphandling i konkurrens valdes Conscia Netsafe och en Ciscolösning utifrån validerad design, beprövad kompetens och helhetserbjudandet. Det nya lagernätet skall vara i drift under mars 2017.

När Sveriges största sportkedja höjer servicenivån och låter butikskunderna beställa själva direkt från det totala sortimentet (butiks- och ehandels- samt lagersortiment) med Order-in-Store-konceptet ökar kraven på logistiken. På det 60 000 kvadratmeter stora centrallagret som betjänar Stadiums kunder i 170 butiker i tre länder måste ordrarna ut ännu snabbare och tillförlitligare.

En upphandling av ett mera redundant och heltäckande trådlöst nätverk för centrallagret och huvudkontroret gjordes under 2017 bland flera leverantörer och systemintegratörer. Valet föll till slut på en lösning från Ciscospecialisten Conscia Netsafe med hänvisning till validerad design, beprövad expertkompetens och ett attraktivt helhetserbjudande.

– Vi vill sätta en ny standard för flexibilitet i butik, då måste vi även ha bästa logistik. Med Conscia Netsafe och Cisco får vi mycket hög kvalitet såväl i kompetens som utrustning till ett konkurrenskraftigt pris. Vi har goda erfarenheter av Conscia Netsafes lösningar, service och expertsupport sedan tidigare, och vi ser fram emot att kunna expandera succén Order-in-store, säger Stefan Maxeby, IT-chef på Stadium.

– Vi är stolta över att åter få leverera kritisk IT-infrastruktur till Stadium som ständigt utmanar och förnyar sin bransch. Med denna lösning får Stadium ett heltäckande nät med redundans för ett system som inte får gå ned överhuvudtaget – och support från CCIE-certifierade experter inom fem minuter vid behov, säger Conscia Netsafes VD Bengt Lundgren.

I Stadiums lager i Norrköping kommer personalen att förses med ett hundratal surfplattor för att få plockorder i realtid från ett nu heltäckande och redundant nät med ett fördubblat antal accesspunkter.

Relaterade Artiklar