Sony lanserar en ny högpresterande pelarhögtalare speciellt avsedd för stora skärmar
Hem PRODUKTNYHETER Sony lanserar nu en ny högpresterande pelarhögtalare speciellt avsedd för stora skärmar

Sony lanserar nu en ny högpresterande pelarhögtalare speciellt avsedd för stora skärmar

Publicerat av: Redaktionen

Sony lanserar idag en ny högpresterande pelarhögtalare SLS-1A, som specialkonstruerats för att skapa ett nytt ljudfält när den paras ihop med stora skärmar.

Högtalaren ska lösa vanliga utamaningar som förekommer i stora utrymmen med stora visningsformat såsom dålig akustik, separation av bild och ljud och svårigheter att installera högtalarna på ett sätt som ger en prioriterad lyssnarupplevelse för alla tittare.

”Vi ser fram emot att lansera den här nya högtalaren på marknaden tillsammans med vårt redan väletablerade utbud av storformatsprodukter, t.ex. våra professionella BRAVIA 4K-skärmar, Crystal LED B- och C-serierna och vår serie med företagsprojektorer”, säger Christopher Mullins, Product Manager, Sony Professional Displays & Solutions. ”Lanseringen av SLS-1A visar på vårt engagemang på Sony för att utveckla produkter som fokuserar på att tillhandahålla den högsta kvaliteten och de mest uppslukande AV-upplevelserna för våra kunder, återförsäljare och integratörer inom detaljhandel, utbildningssektorn och företagsverksamheter”.

Bättre ljud i stora utrymmen

 En nyckelfunktion för denna modulära pelarhögtalare är dess breda område med perfekt ljud som skapar ett tydligt ljudfält i stora utrymmen. Den nyutvecklade SLS-1A har åtta egenutvecklade magnetic fluid-högtalare med ett platt, kvadratiskt membran som ger ett tydligt ljud av hög kvalitet med minimal förvrängning. DSP (digital signalprocessor) med åtta kanaler och en förstärkare med en högsta uteffekt på 10 W är inbyggda i ett minimalt hölje. Dessutom är de åtta högtalarna ordnade i ett smalt intervall på 48 mm. Detta motverkar inte bara ljuddistorsion, utan möjliggör även en strålkontroll som reglerar riktningen och vinkeln på ljuduppspelningen med en hög precision. Med den här kombinationen av teknik och konfigurationer erbjuds ett ljudsystem som är effektivt inte bara för röståtergivning, utan även för uppspelning av innehåll med mindre förvrängning, vilket ger ett enhetligt ljudtryck och kvalitet i stora uppspelningsområden.

Flexibel installation med kompakt storlek

SLS-1A har AMP/DSP med åtta kanaler i ett mycket robust aluminiumhölje och kan justeras vertikalt och horisontellt för större flexibilitet och flera installationsmöjligheter i olika miljöer. Högtalarens modulära egenskap innebär att flera högtalare kan läggas till genom en enkel Dante-anslutning som har lagts till för flexibel justerbar strålkontroll så att SLS-1A tillgodoser behoven i ett flertal installationsutrymmen. Vare sig det är i en föreläsningssal eller i en entréhall till ett kontor kan högtalarmodulerna installeras både horisontellt och vertikalt, och ljudet kan optimeras med den justerbara strålkontrollen efter rummets dimensioner och användarbehov.

Central ljudlokalisering på skärmen

Sony lanserar en ny högpresterande pelarhögtalare speciellt avsedd för stora skärmar

Den här specialdesignade högtalaren har en lokaliseringsteknik för ljud mitt på skärmen via ett pelarsystem med en central ”fantomhögtalare”, vilket gör att den passar bra till stora skärmar där placeringen av mitthögtalaren är utmanande på grund av högtalarens position. Detta skapar också en enhetlig ljudupplevelse oberoende av var betraktaren befinner sig. SLS-1A är utformad för att paras ihop med flera typer av skärmar i stort format, t.ex. Crystal LED, professionella BRAVIA 4K-skärmar och företagsprojektorer.

Nyckelfunktionerna består av:

  • Magnetic fluid-högtalare med ett platt, kvadratiskt membran som ger mindre förvrängning
  • 96 kHz justerbar strålkontroll med strålstyrning genom en DSP-samplingsfrekvens på 96 kHz
  • Ett FIR-filter (Finite Impulse Response) (1024tap@96KHz) integrerat i varje högtalarenhet tillåter en justerbar strålningskontroll från låga till höga frekvenser
  • Både Dante-nätverk och analoga ingångar för flexibel och enkel installation
  • Högtalarhölje och galler kan målas
  • PC-programmet ”Line-Array Speaker Manager” för inställningskontroll
  • Ljudsimuleringsprogrammet EASE Focus 3 och täckningsoptimeringstekniken FIRmaker 3D från AFMG stöds
  • SLS-1A kan användas tillsammans med Sonys strålformande mikrofon MAS-A100 för att förbättra talförstärkningstekniken för användning under universitetsföreläsningar och i klassrum.

Relaterade Artiklar