Smartphoto group förvärvar Frucon
Hem E-HANDEL Smartphoto group förvärvar nu Frucon

Smartphoto group förvärvar nu Frucon

Publicerat av: Redaktionen

Smartphoto group NV, den innovativa europeiska aktören inom personlig e-handel, har kommit till ett slutligt avtal om förvärvet av Frucon² NV från entreprenören Benny Sintobin.

Frucon², baserade i Ardooie, Belgien, är en av marknadsledarna online i Europa inom försäljning av personliga presentpaket med choklad, öl, frukt och blommor för företag och konsumenter, med webbplatser såsom Gift.be och GiftsforEurope.com.

Dessutom tillhandahåller Frucon², tillsammans med Nayan som agentur, en unik fullservice för internationella varumärken som söker tillväxt.

Företaget är en av pionjärerna inom e-handel för varumärken i Belgien. År 2020 hade Frucon² en omsättning på cirka 12 miljoner euro. Smartphoto förväntar sig att Frucon² kommer att bidra med ett positivt resultat till koncernresultatet redan 2022.

Detta förvärv kombinerar Frucons² kunskap om presentmarknaden, kundfokus och e-handelskunnande med smartphotos kunskap om konsumenter, teknik, marknadsföring och produktion av personliga (foto)produkter.

Smartphoto group förvärvar Frucon

Smartphoto group NV, den innovativa europeiska aktören inom personlig e-handel, har kommit till ett slutligt avtal om förvärvet av Frucon²

– ”Vi är glada över att välkomna Frucons² team så att vi kan kombinera våra styrkor till fördel för våra kunder över hela Europa. Frucon² ger oss inte bara enorm know-how kring presentpaket, men även stark e-handelskompetens genom deras full service approach, med Nayan. Detta i kombination med en företagskultur som precis som vi är fokuserade på kundnöjdhet och tillväxt, kommer förvärvet att ta oss till en ny nivå. Dessutom kommer vi att använda kunskap om Frucon² som en språngbräda för att utöka våra nya B2B-initiativ.”, sa Stef De corte, VD smartphoto group.

Benny Sintobin, VD för Frucon² tillägger:

– ”Vi är mycket stolta över att bli en del av ett av de största och ledande företagen för personliga produkter i Europa. Denna kombination gör att vi kan utöka vårt sortiment ytterligare med sådana produkter till förmån för våra kunder.”

Affären slutfördes idag. Både ledningen och alla anställda i Frucon² kommer att bli en del av smartphoto group, men de fortsätter att fungera som en separat division under sina egna varumärken Gift.be, GiftsforEurope.com och Nayan.

Smartphoto group förvärvar 100 % av aktierna i Frucon² NV, till ett pris av 4,65 miljoner euro varav 4,15 miljoner euro i kontanter och 0,50 miljoner euro i egna aktier smartphoto group.

Maria Sillén Sittner, Marknadsansvarig på Smartphoto Nordic UK & IE ser väldigt positivt på förvärvet:

– “Det här stärker vår position och möjlighet att kunna möta efterfrågan på personliga presenter ytterligare. Vi ser stor potential för en ökad marknadsandel för Smartphoto på den Nordiska marknaden”

Smartphoto-grupp, profil
Smartphoto group, den innovativa e-handelsgruppen, är aktiv i 12 europeiska länder och fokuserar idag främst på privatkonsumenter. Aktierna i smartphoto group handlas på Euronext Brussels (ISIN BE0974323553, tickersymbol SMAR). Smartphoto group verkar inom B2C e-handel med prisvärda, personliga och högkvalitativa produkter såsom presenter, hälsningskort, fotoböcker, fotokalendrar, framkallning av bilder och väggdekoration, under varumärket smartphoto™.

Frucon², profil
Frucon² är en av marknadsledarna online i Europa inom personliga presentpaket med choklad, öl, frukt eller blommor för företag och konsumenter, med webbsidor såsom Gift.be och GiftsforEurope.com. Dessutom erbjuder Frucon², med Nayan som byrå, en unik fullservice för internationella varumärken som söker tillväxt.

 

Relaterade Artiklar