Signicat ingår partnerskap med Verisec för att erbjuda Freja eID över hela Europa
Hem NYHETER Signicat ingår partnerskap med Verisec för att erbjuda Freja eID över hela Europa

Signicat ingår partnerskap med Verisec för att erbjuda Freja eID över hela Europa

Publicerat av: Redaktionen

IT-säkerhetsföretaget Verisec, som ligger bakom den mobila e-legitimationstjänsten Freja eID, och Signicat, en ledande aktör inom säkerställda digitala identiteter, meddelar idag att man genom Freja eID inleder ett samarbete kring digitala identiteter.

Signicat ingår partnerskap med Verisec för att erbjuda Freja eID över hela Europa 2Som en del i avtalet erbjuder Signicat nu Freja eID som en signerings- och autentiseringsmetod som gör det möjligt för aktörer inom detaljhandeln, finansmarknaden och andra organisationer att använda Freja eID för att registrera och engagera kunder.

Freja eID finns i två tillitsnivåer; basnivån där användaren har gjort en självregistrering och bekräftat sin e-post, samt Freja eID+ där användarens identitet är säkerställd på en högre nivå (tillitsnivå 3). Freja eID+ används för säkra transaktioner inom den privata och offentliga sektorn och är Sveriges första mobila e-legitimation som godkänts för kvalitetsmärket Svensk e-legitimation.

Freja eID möter de regler som EU:s definierat för elektronisk identifiering, elektroniska signaturer och betrodda tjänster över landsgränserna i eIDAS-regelverket. Det gör det också möjligt för dem med begränsad tillgång till elektroniska identitetssystem – som nyanlända migranter – att använda Freja eID på grundnivå.

Signicat har skapat underlag för Freja eID i sin plattform för digitala identiteter (Signicat Digital Identity Platform) och kommer att agera återförsäljare av Freja eID-auktorisation som en del av det kommersiella avtalet. Genom Signicat-plattformen kommer dess kunder att ha tillgång till Freja eID-användare via samma gränssnitt.

Relaterade Artiklar