Handla lokalt och digitalt från Örebro City
Hem PRODUKTNYHETERSMARTAHEM Shoppa lokalt och digitalt från Örebro City

Shoppa lokalt och digitalt från Örebro City

Publicerat av: Redaktionen

Nu kan örebroarna gå på stan hemifrån!

I veckan lanseras e-handelsplattformen som gör det möjligt att shoppa digitalt från butikerna i stan och få varorna hemkörda redan samma dag.

Satsningen på e-handel från de lokala butikerna i Örebro City är ett initiativ från City Örebro, via plattformen Zipadoo. Idén är enkel. Verksamheter i city ansluter sig till plattformen, örebroarna handlar online och får varorna levererade till dörren. Beställningar som görs vardagar innan klockan 16.30 kommer att köras ut redan samma dag.

– Det känns roligt att kunna lyfta den lokala handeln och citykärnan på ett nytänkande sätt. Det här är en helt ny typ av tjänst som vi tror många kommer uppskatta. För de där dagarna då orken eller tiden inte riktigt finns, eller helt enkelt för de som vill unna sig att få fredagsmyset levererat direkt till dörren, säger Malin Carlsson, tf VD för City Örebro och fortsätter:

– Vi hoppas så klart att detta ska leda till att den lokala handeln blir ännu synligare. Att fler upptäcker det fantastiska utbudet och blir nyfiken på besök också i den fysiska butiken eller restaurangen med möjlighet till personlig service.

Ett flertal verksamheter har redan anslutit sig och utbudet sträcker sig från restauranger och delikatesser till inredning, blommor, presenter och kläder. Butikernas varor är alla samlade i e-handeln med en gemensam kassa och utcheckning. Kostnaden för hemleverans är 79 kr, oavsett hur många butiker kunden handlar ifrån. Leveranserna sker självklart på miljösnällt sätt.

Handla lokalt och digitalt från Örebro City– Vi ser med stor glädje fram emot att lansera plattformen i Örebro, ett spännande partnerskap där vi gemensamt vill lyfta den lokala handeln fast i digital form. Vi har höga ambitioner om framtiden för plattformen och hur den kan bidra till att även fortsatt göra Örebro City till en attraktiv handels- och mötesplats, säger Anders Nilsson, grundare av Zipadoo.

E-handeln är ytterligare ett steg i arbetet med att stötta den lokala handeln. Den ger dessutom kunderna möjlighet att bidra till en levande stadskärna, även om tiden eller möjligheten inte alltid finns för en tur på stan.

Pandemin har tydligt påverkat de lokala butikerna i Örebro. Att ha en e-handelsplattform som komplement till den fysiska handeln kommer bidra till en bättre handlingsberedskap för framtidens handel. Det som också stärker denna satsning är samarbetet med Almi. Almis VD Mikael Fällman betonar vikten i detta samarbete, där fokus kommer ligga på kompetensutveckling av personal kring digitalisering. Allt för att underlätta omställningen av branschen i syfte att kunna behålla och utveckla företagen som arbetstillfällen.

– Från kommunens sida välkomnar vi satsningen och tycker att det är väldigt viktigt att vi kan både stötta och stärka det lokala näringslivet tillsammans med City Örebro och Almi Mälardalen. Att den lokala handeln kan få ytterligare ett ben att stå på med en ny försäljningskanal hoppas vi kan ge uppmärksamhet och intresse också för den fysiska butiken så att den kan utvecklas. Något som vi behöver för att skapa både liv och rörelse och en attraktiv plats. Om Örebros handel lyckas med en bra kombination av digitalt och fysiskt är alla vinnare och det får gärna spridas till hela kommunen, säger Göran Dahlén, Näringslivsdirektör på Örebro kommun.

Relaterade Artiklar