Securitas Direct lanserar uppdaterad besöksräknare – realtidsmätning av antalet personer i lokalen för att undvika trängsel
Hem TEKNIK & IT-LÖSNINGARSÄKERHET Securitas Direct lanserar uppdaterad besöksräknare

Securitas Direct lanserar uppdaterad besöksräknare

Publicerat av: Redaktionen

Realtidsmätning av antalet personer i lokalen för att undvika trängsel.

Securitas Direct lanserar uppdaterad besöksräknare – realtidsmätning av antalet personer i lokalen för att undvika trängsel

Securitas Direct lanserar ett nytt, uppdaterat visningsläge till besöksräknaren för att hjälpa våra företagskunder att skydda sin personal och sina kunder under pandemin.

Realtidsmätning på besöksräknaren gör det möjligt för företagaren att enkelt följa pandemilagen om antal besökare per kvadratmeter, genom att hålla kundantalet i sin lokal på en säker nivå.

– Vi befinner oss i ett allvarligt läge och det viktigt att alla aktörer som kan bidrar till att minska smittspridningen ytterligare. Genom att vi erbjuder en realtidsmätning på antalet personer i en lokal kan våra företagskunder på ett enkelt sätt följa rekommendationerna för maxtaket och undvika att trängsel uppstår. Tjänsten blir en stor trygghet för våra kunder, deras personal och deras besökare, säger Erik Ireståhl, Product and Portfolio Marketing Director.

Koppling till Observer Direct

Informationen i besöksräknaren plockas upp från Observer Direct-kamerorna i in- och utgången. Dess koppling till Observer Direct gör att den räknar antalet människor som går in och ut ur en lokal.  Besöksräknarapplikatonen är monterad ovanför in- och utgången så att den tittar rakt ner i golvet. På så sätt analyseras bilden uppifrån så att den på ett enkelt sätt fångar in och ser alla personer som passerar.

Informationen från besöksräknaren visas på en eller flera skärmar vid ingången och i det nya visningsläget framgår det tydligt hur många som får vistas i lokalen samtidigt, så kunden kan se om det är tillåtet att passera eller om man behöver vänta för att få komma in.

Med besöksräknaren får företagare kontroll på antalet besökare och kan via en dashboard i appen och på Mina Sidor enkelt följa och justera det maximala besökarantalet.

Relaterade Artiklar