Secondhand.se slår ny rekord i julhandeln med Litium
Hem E-HANDEL Secondhand.se slår ny rekord i julhandeln med Litium

Secondhand.se slår ny rekord i julhandeln med Litium

Publicerat av: Redaktionen

Litium, som är en av Nordens ledande aktörer inom digital handel, har hjälpt Erikshjälpen Second Hand att nå nya höjder i sin digitala affär.

Under årets julhandel har Erikshjälpens e-handel Secondhand.se hittills ökat med 60 procent jämfört med samma period förra året.

Erikshjälpen använder e-handelsplattformen Litium till sin digitala satsning Secondhand.se.

– Vår onlinesatsning är jätteviktig! Den möjliggör för alla att handla cirkulärt, även om de inte har en secondhand-butik i närheten. Den ger även oss ett skyltfönster ut mot hela Sverige, där våra generösa gåvor blir tillgängliga för våra kunder oavsett tid eller plats. Med Litium kan vi både hantera och sälja våra produkter på ett enkelt sätt i samma plattform, säger Frida Espes, e-handelschef för Erikshjälpen Second Hand.

E-handeln slår nya rekord i julhandeln samtidigt som intresset för att leva och handla cirkulärt ökar allt mer. Under årets julhandel har försäljningen i Erikshjälpens e-handel Secondhand.se hittills ökat med 60 procent jämfört med förra året.

Secondhand.se slår ny rekord i julhandeln med Litium

Frida Espes Erikshjalpen

– Det är ett tecken på att fler och fler vill handla och leva cirkulärt, vilket vi välkomnar. Att vår försäljning ökar är också viktigt för att vi ska kunna bidra till sociala och humanitära insatser för barn i Sverige och världen. Dessa insatser är viktigare än någonsin nu under coronapandemin, då många barn i redan utsatta livssituationer drabbas hårt, Anette Alm Gustafsson, Verkställande chef för Erikshjälpen Second Hand.

Den ökade aktiviteten på Secondhand.se har dessutom lett till att många fler har valt att skänka en extra gåva under november, jämfört med tidigare månader.

– Vi är stolta över att vi kan bidra till Erikshjälpens viktiga arbete. Att på ett effektivt sätt kunna erbjuda tjänsten att återanvända känns otroligt relevant och viktigt i dagens samhälle och det är extra roligt att e-handeln kan vara ett verktyg i detta arbete, säger Malin Bodolla, CMO på Litium.

 

Relaterade Artiklar