Schneider Electric i Sverige är först i Europa att lansera USB C-uttag med Power Delivery-teknik
Hem PRODUKTNYHETER Schneider Electric i Sverige är först land i Europa att lansera USB C-uttag med Power Delivery-teknik

Schneider Electric i Sverige är först land i Europa att lansera USB C-uttag med Power Delivery-teknik

Publicerat av: Redaktionen

Schneider Electric lanserar vägguttagen Exxact USB 45W samt Thorsman F80 USB 65W i Sverige, som blir första land i Europa att använda den nya Power Delivery-tekniken där effekten anpassas efter enheten som laddas.

Exxact-uttaget har både ett traditionellt USB A-uttag och ett USB C-uttag och Thorsman F80-uttaget har ett USB C-uttag, där USB C-uttagen är försedda med den helt nya USB Power Delivery-tekniken för en snabbare, säkrare och mer hållbar laddning.

– USB C-uttaget är både snabbt och säkert, säger Robert Palm, Produktchef på Schneider Electric. Det är den nya standarden för att ladda enheter och vi är först i Europa med USB C-uttag som har Power Delivery-snabbladdningsteknik.

Uttaget kan ladda upp till 45 watt för Exxact-uttaget och 65 watt för Thorsman F80-uttaget, vilket optimerar laddningen så att högsta möjliga effekt som tillåts av den anslutna enheten uppnås. Med uttaget kan man ladda sin dator eller andra enheter direkt i väggen med kortast möjliga laddningstid.

Schneider Electric i Sverige är först i Europa att lansera USB C-uttag med Power Delivery-teknik

– Med USB C-uttaget behöver du inte längre använda en adapter till din dator och andra enheter, och du undviker risken för potentiell varmgång som annars kan uppstå i exempelvis enheter, som telefoner och datorer, av äldre modell, berättar Robert Palm. Du skyddar därmed din anslutna enhet mot laddningsfel och sparar samtidigt på miljön då ettaget anpassar effekten efter enheten. Till skillnad från ett traditionellt USB A-uttag så är USB C-uttaget med Power Delivery-teknik ett stort steg framåt i den tekniska utvecklingen, avslutar Robert.

Exxact-uttaget med USB C snabbladdning finns i butik.

Säljstart Thorsman F80 USB 65W juni 2022.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>