SAP banar väg för den som vill lyckas i upplevelseekonomin
Hem NYHETER SAP banar väg för den som vill lyckas i upplevelseekonomin

SAP banar väg för den som vill lyckas i upplevelseekonomin

Publicerat av: Redaktionen

Tre månader efter att köpet av Qualtrics slutfördes lanserar SAP nu tio nya lösningar som kombinerar upplevelsedata (X-data) med operationell data (O-data).

SAP banar väg för den som vill lyckas i upplevelseekonomin 2De kan användas för att mäta och förbättra hur ett företag upplevs av sina kunder och medarbetare – och hur både produkter och varumärke uppfattas. Lanseringen sätter en helt ny standard för företagsmjukvara och hur konsumenter och företag kan påverka varandra.

Företag kan nu kontinuerligt lyssna på hur de uppfattas av kunder, anställda, leverantörer, partner och andra intressenter.

De nya verktygen – fyra för kundupplevelser (CX), tre för anställdas upplevelser och tre inom marknadsundersökningar – lägger till X-data direkt i en företagsapplikation för t.ex. CRM, ERP eller HCM.

– Vi vill att alla ska vara medvetna om sin X- och O-data eftersom upplevelser är det nya heta området för världens ambitiösa företag. SAP är på tå för att hjälpa våra kunder med tillväxt, innovation och framåtanda, säger SAP:s CEO Bill McDermott under den 30:e årliga konferensen SAPPHIRE NOW.

– Vi lever i en upplevelseekonomi där företag antingen medvetet satsar mot toppen eller omedvetet faller mot botten. Skillnaden mellan hur de lyckas beror på att de förstår hur X-data och O-data tillsammans beskriver vad som händer i verksamheten, varför det händer och hur man i realtid ska agera för att leverera resultat, säger Ryan Smith, CEO och en av grundarna av Qualtrics.

SAP:s nya erbjudanden ger företagen en heltäckande plattform för upplevelsehantering (XM) som använder X-data och O-data. Det gör att företagen kan:

  • Centralt samla X-data från kunder, anställda och andra intressenter vid varje meningsfull kontakt i ett enhetligt och företagsövergripande system. Det gör det enklare för företag att lyssna.
  • Koppla X-data till verksamheten och processerna för att förstå varför saker händer, upptäcka dolda trender och sedan automatiskt ge rekommendationer för att korrigera det som inte fungerar och lyfta fram det som går bra.
  • Agera vilket leder till att kunder stannar längre, köper mer och delar mer med sina vänner – och anställda som presterar mer, bygger en positiv kultur och blir ambassadörer för sitt varumärke.

För kundupplevelser har SAP lanserat ”Experience Management for SAP C/4HANA”. Det är en kraftfull molnbaserad lösning för hantering av vad kunderna tycker om företagets försäljning, marknadsföring, handel och service. Det ger en heltäckande plattform för att lyssna, förstå och agera på de insikter som driver köpbeslut och kundlojalitet.

För medarbetarnas upplevelser finns tre nya lösningar som förvandlar befintliga HR-plattformar till mer handlingskraftiga och företagsövergripande system. Lösningarna byggs in i HR-systemen och samlar in medarbetarnas upplevelsedata under hela anställningstiden. Det gör att personalchefer och företagsledning lättare kan attrahera, engagera och behålla en arbetsstyrka i världsklass.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>